Afbeelding

Ophef om voordracht Hendriks (HvB) als hoofd raadscommissie

Algemeen

BUSSUM - De voordracht van Thijs Hendriks (HvB) als hoofd van de commissie 'bestuur' van de gemeente heeft donderdagavond voor veel ophef gezorgd. De Bussumer werd door Hart voor Bussum naar voren geschoven om de vergaderingen het komende half jaar voor te zitten, maar dat zorgde voor protest. 

VVD, D66, PvdA en GL waren tegen de voordracht van de Bussumer. Als voornaamste probleem werd genoemd dat de Bussumer onlangs nog een rechtszaak aanspande tegen de gemeente. Er werd hardop afgevraagd of de Bussumer wel een rol als onafhankelijk voorzitter kan vervullen voor de commissie. Zelfs het woord belangenverstrengeling werd genoemd. Volgens Hart voor Bussum had Hendriks het volste recht om een rechtszaak tegen de gemeente aan te spannen en staat dat compleet los van het voorzitterschap van een commissie. Anderen bestreden dat.

Nog voor de geschiktheid van Hendriks echt aan bod kwam, gaf de Bussumer aan een stapje terug te doen.

Het hele voorval leverde een fors debat op. Na het debat sprak de burgemeester de raadsleden nog streng toe. De burgemeester meende vooral dat de raadsleden beter met elkaar om moeten gaan. 

Uit de krant