Vrijwilliger Judy (rechts) met Ayla.
Vrijwilliger Judy (rechts) met Ayla. Foto: © HUMAN

TV-serie Tot het Einde Sterven doen we allemaal, maar je hoeft het niet alleen te doen

Zorg & Gezondheid

NAARDEN/REGIO - In de vierdelige humaninterestserie Tot het Einde worden vijf vrijwilligers gevolgd die mensen in de laatste fase van hun leven bijstaan. De kijker ziet hoe welkom hun bijdrage is, hoe vriendschappen ontstaan, hoe er gelachen en gehuild wordt en hoe er ook weer afstand genomen moet worden. Wat drijft deze vrijwilligers om wildvreemden tot het levenseinde te begeleiden? En wat leert de dood hen - en ons - over het leven?

Tot het Einde is een coproductie van HUMAN en Tomtit Film. Gerealiseerd met steun en op initiatief van VPTZ Nederland. Het C’est La Vie-Huis in Naarden is aangesloten bij de VPTZ die deze indrukwekkende serie heeft laten maken in verband met hun jubileum ‘40 jaar vrijwilligers in de palliatieve zorg’. Directeur Marina Bol: “In ons hospice zijn inmiddels meer dan honderd vrijwilligers aan het werk in de palliatief terminale zorg. Deze serie belicht op een mooie manier hun werk.”

Tot het Einde is een observerende en intieme serie over de laatste levensfase, door de ogen van de thuisvrijwilliger. Wat zijn hun drijfveren om mensen bij te staan aan het einde van hun leven? Wat levert het hen op? Tot het Einde neemt ons mee naar de bijzondere relatie tussen vrijwilliger en cliënt. Naar de kleine momenten en de grote gebaren. Naar de dingen in het leven die naarmate het einde nadert steeds belangrijker worden.

Tot het Einde is vanaf zondag 28 april om 23.05 uur wekelijks te zien bij omroep HUMAN op NPO 2 en NPO Start (5, 12 en 19 mei afwijkende aanvangstijd).

Uit de krant