Afbeelding

Gemeenteraad moet besluit nemen over Scapino/Nieuwe Brink

Algemeen

BUSSUM – De Raad van State heeft besloten dat de gemeenteraad alsnog uiterlijk 19 juni een besluit moet nemen over het vaststellen van het bestemmingsplan Scapino/Nieuwe Brink. 

De uitspraak van de Raad van State komt nadat een bewoner van de Kerkstraat, Thijs Hendriks, een zaak aanspande omdat het proces niet goed was verlopen. Hij is in het gelijk gesteld. Hij noemt de ontwikkelingen 'interessant'. "De gemeente heeft verzuimd een besluit te nemen. Het bestemmingsplan is op verzoek van centrumprojecten door de gemeente in procedure gebracht. Momenteel is er geen overeenkomst met deze ontwikkelaar, dus de oorspronkelijke grondslag ontbreekt volledig. Feitelijk zou het college niets anders kunnen doen dan het hele bestemmingsplan intrekken omdat ze iedereen op het verkeerde been gezet heeft door in afwijking van de eigen procedures en besluiten het bestemmingsplan in procedure te brengen."

De gemeente heeft inmiddels kennisgenomen van de uitspraak van de Raad van State. "Het betreft een omissie in het proces. Het college bestudeert de uitspraak en beraadt zich over nader te nemen stappen.

Marieke Munneke Smeets van Hart voor Bussum, felle tegenstander van het huidige plan is verheugd met de uitspraak. "Er heeft een dwaling plaatsgevonden en in feite kan de raad niet akkoord gaan met het huidige plan. Het zou formeel afgestemd moeten worden."

Uit de krant