Het terrein ligt er niet opgeleverd bij.
Het terrein ligt er niet opgeleverd bij. Foto: © Bob Awick

Zware laatste loodjes Bensdorp?

BUSSUM Is het Bensdorp-terrein wel of niet opgeleverd? Zo ligt het er in ieder geval niet bij; eerder wat troosteloos. Op enkele klusjesmannen na - ingehuurd door particulieren - zijn werklieden er - volgens een bron - al in geen weken meer te bekennen en dat terwijl er zeker voor het oog nog wel wat werk te verzetten valt.

Wethouder Jorrit Eijbersen, die overigens tot op heden geen 'onheilspellende informatie' heeft ontvangen, liet in april van dit jaar in deze krant weten blij te zijn dat de bij Bensdorp betrokken partijen de klus wilden afmaken na het omvallen van bouwbedrijf Noordersluis. Het had deze zomer al klaar kunnen zijn.
Uit een rondje over en rond het terrein van de cacaofabriek valt direct op dat er nog heel wat werk te verzetten valt. We zien diverse kapotte ramen en het culturele gebouw tegenover de schoorsteen heeft houten schotten voor deuren en ramen staan. Ook moeten de parkeerplekken aan de zijde Nieuwe Spiegelstraat nog worden aangelegd. En kwamen er langs het spoor en op de pleinen ook geen bomen? Verder is het gebouw naast de lofts niet af. Bij het Vesteda-gebouw moeten nog fietsenrekken komen. We missen daar ook de geschilderde tekst ‘Bensdorp Cacao Fabrieken'. Onder diverse trappen ligt rommel. Eijbersen: "We houden de vinger aan de pols, met name richting afwerking.” Hij geeft ook aan dat een van zijn medewerkers ‘erin is gedoken'. Ferdinand Sprijthagen van de VvE laat weten dat het complex voor 90 procent klaar is.

Afbeelding