Wethouder Jorrit Eijbersen tekende vanmiddag het contract.
Wethouder Jorrit Eijbersen tekende vanmiddag het contract.

Bensdorpcomplex deze zomer klaar

Algemeen

BUSSUM - Er wordt weer gewerkt aan en bij het Bensdorp-complex. Dat kan ook weer, want de gemeente Gooise Meren heeft met alle betrokken partijen overeenstemming bereikt over de voltooiing en de financiële afwikkeling van dit bouwproject. Gooise Meren hoeft geen cent bij te dragen. Sterker, na oplevering wordt de openbare ruimte alsnog voor 1 euro overgedragen aan de gemeente.

Wethouder Jorrit Eijbersen is een blij mens. Hij zette donderdagmiddag zijn handtekening onder het contract. "Het ziet er naar uit dat we in een definitieve afronding komen", meldt de liberaal enthousiast. Na zeker drie maanden onderhandelen met verschillende partijen - Vesteda, Bensdorp-Bussum b.v. (eigenaar van twee bouwkavels, de openbare ruimte en de nog niet-verkochte bedrijfsruimtes), Dudok Wonen en de Vereniging van Eigenaren (VvE) - zit er dus eindelijk weer schot in de zaak. "En gezamenlijk hebben ze een duit bijgedragen. Ik ben blij met deze goede uitkomst", aldus Eijbersen, die direct een kijkje nam op de bouwplaats.

Tekst gaat verder onder de foto.


Het werk kwam stil te liggen, nadat aannemer Noordersluis uit Lelystad op 2 juli 2019 failliet werd verklaard. De afbouw van Bensdorp vraagt om liquiditeit bij Bensdorp-Bussum B.V.. Daarom heeft Gooise Meren afgezien om een deel van de bedrijfsruimten cultureel-maatschappelijk - door bijvoorbeeld bibliotheek of muziekschool - in te vullen. "Dat werd lastig. Niet iedereen wilde erheen", zegt Eijbersen. De oplevering is - afhankelijk van corona - mogelijk al deze zomer.

Uit de krant