Regels apv Gooise Meren gaan compleet op de schop

  Politiek

GOOISE MEREN - Er gaat de komende tijd goed gekeken worden naar de algemene plaatselijke verordening (apv) van Gooise Meren. De berg aan regels wordt goed onder de loep genomen en na de zomer komt er een voorstel voor een verbeterde apv naar de gemeenteraad. Dat melden burgemeester en wethouders. 

Het gemeentebestuur heeft de afgelopen weken gekeken of de apv afgeslankt kan worden. De gemeente denkt er aan enkele regels te schrappen om enerzijds het oerwoud aan regels weg te werken, anderzijds om bewoners ook meer vrijheden te geven bepaalde dingen te ontplooien. 

Er werd gekeken of Gooise Meren wat aan het apv-model van de gemeente Hollands Kroon, dan al veel eerder een hoop regels schrapte. Daar bleken echter haken en ogen aan, omdat de inhoud niet overal toepasbaar bleek op Gooise Meren. Daarnaast werd het plan voorgelegd aan onder meer de politie en ook die bleek er niet meteen warm voor te lopen. Vasthouden aan het huidige model wil de gemeente ook niet. 

De gemeente gaat nu aan de slag met een geheel nieuwe apv. Er gaat per regel gekeken worden of deze behouden moet blijven of dat deze geschrapt kan worden. De nieuwe apv wordt vervolgens weer voorgelegd aan enkele ervaringsdeskundingen, zoals de oud-burgemeester van 'apv-voorloper' Hollands Kroon. Na de zomer moet er een voorstel naar de gemeenteraad gaan en moet de boel juridisch verder uitgewerkt worden. 

Meer berichten