Afbeelding

Tweede Kamerleden debatteren in Bussum over onderwijs

Politiek

BUSSUM - Afgevaardigden van de Tweede Kamer hebben gisteren gedebatteerd over het onderwijs. Plaats van handeling was de Bussumse St. Vitusschool.

Directeur Toon Smits spreekt over een bijzondere avond. "We hadden vijf Kamerleden, waarvan 1 kandidaat lid. Zij spraken namens GroenLinks, D66, PvdA en SP over het onderwijs. Wij constateren dat wij veel te maken hebben met de besluiten die in Den Haag worden genomen. We vonden het daarom een goed idee om deze mensen uit te nodigen. Ze reageerden erg positief op ons verzoek en zijn bijna allemaal gekomen."

Werk en Zekerheid
De Kamerleden bespraken zaken zoals onderhoud aan schoolgebouwen en de omstreden wet Werk Zekerheid. Smits: "Met name die laatste wet heeft direct invloed op onze school. Wij zijn een 1-pitter en hebben geen groot netwerk om op terug te vallen. Door de wet kunnen wij wanneer een leerkracht ziek is moeilijk een vervanger inhuren zonder dat we die persoon direct een contract moeten bieden. Dat betekent dat iedereen, dus ook de intern begeleider, de remedial teacher, vierde jaars stagiaires van de Pabo en ikzelf regelmatig voor de klas moeten staan. Dat is nodig om te voorkomen dat kinderen naar huis worden gestuurd. Gelukkig is er nu een tijdelijke uitzondering tot en met maart, maar dat biedt geen structurele oplossingen. Het was goed om daar eens met elkaar over te praten."

Op de avond kwamen rond de 55 personen af. Het ging om lokale politici, ouders van school en andere geïnteresseerden. 

Uit de krant