Afbeelding
2015

Jaarbeeld van Bussum: januari

Algemeen

BUSSUM - De eerste maand van het jaar zorgde vooral voor veel gerommel over het fuseren van de gemeente Bussum met Naarden en Muiden. Plots was er weer veel ophef. 

Bussum trekt aan de bel over de langslepende zorgen over het KNSF-complex van de gemeente Muiden, waar de komende jaren gebouwd moet gaan worden. Het hele plan, en het vele gedoe erover, zorgde ervoor dat er een miljoenenclaim boven de gemeente Muiden bleef hangen. Dat kon weer zorgen voor torenhoge schulden. Bussum drong aan op een vangnet om eventuele schulden van de gemeente af te dekken. Pas dan kon het samengaan van de gemeenten Bussum, Naarden en Muiden. "Zonder vangnet geen fusie", stelde de Bussumse gemeenteraad. Het vertrouwen was weg

Verwarde man zorgt voor onrust
Een verwarde man zorgt voor onrust op straat. De man zou op straat meerdere mensen bedreigd hebben. Boven Bussum vloog een politiehelikopter om de man op te sporen, daarnaast zochten vele agenten op straat naar de man. Vanwege de zoektocht naar de man vertrokken er zelfs lang geen treinen vanaf station Naarden-Bussum. De man kon later op de dag worden aangehouden.  

Bussumse koopzondagen van start
Er werd een jaar eerder veel over gesproken, maar gebeurde vanaf januari toch: de Bussumse winkels mochten voor het eerst op zondag open. De koopzondagen kenden wat opstartproblemen, maar steeds meer mensen vonden de weg naar de supermarkten en andere zaken. 

Brute overval op snackbar Havenstraat
Twee mannen plegen op een doordeweekse avond een brute overval op snackbar 't Frietkot aan de Havenstraat. Twee mannen stormden door de deur van de snackbar en vroegen om geld. Het personeel van de zaak werd door de twee mannen bedreigd. 

Plannen voor Bensdorp gepresenteerd
De bouwplannen voor Bensdorp worden gepresenteerd. Veel buurtbewoners reageren erg tevreden over dat er nu wat gaat gebeuren op het vervallen stukje Bussum. 

Uit de krant

Uit de krant

Afbeelding
Van de Historische Kring Illegale bladen in Muiderberg, Muiden, Naarden en Bussum (deel 2) Algemeen 15 mei, 11:30
Afbeelding
Duizendsoortendag in ‘t Gooi 2022; natuurgebieden in kaart Natuur en Milieu 14 mei, 14:20
Afbeelding
Inspirerend wandelen bij maanlicht in Naarden Buurt / wijk 14 mei, 09:00
Afbeelding
Zaterdagportret | Marc van Breemen ‘Als je niet droomt, is het morgen saai’ Mensen 14 mei, 08:00
Afbeelding
Museum Singer Laren is BNA Beste Gebouw én wint Publieksprijs Bedrijven 13 mei, 21:18
Afbeelding
Kamphuis: 'Wat ik weer miste was de stem van de woningzoekenden' Spandoeken volop aanwezig bij thema-avond Huibert van Eijkenstraat Politiek 13 mei, 15:30
Afbeelding
Zet je in als vrijwilliger onder werktijd Algemeen 13 mei, 14:11
Afbeelding
Drie schoolvoetbalteams uit Gooise Meren door naar districtsfinale in Hilversum Sport 13 mei, 11:04
Voorproefje Bussumsnieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief