Afbeelding

Tegenstanders: 77 procent Koekoeklaan tegen openen supermarkt op zondag

Algemeen

BUSSUM - Buurtbewoners van de Koekoeklaan hebben er problemen mee dat de supermarkt op zondag open gaat. Dat stellen de tegenstanders, de groep Zondags Rust, aan de hand van een zelf gehouden enquête. 

Zondags Rust heeft bewoners van 63 aangrenzende adressen een enquête gestuurd, waarvan er 40 terugkwamen. Van de gevraagde buurtbewoners bleek 77 procent er problemen mee te hebben dat de supermarkt aan de Koekoeklaan de deuren opent op zondag, 23 procent bleek er wel voorstander van. De buurtbewoners hopen daarom dat de gemeente de regels voor het boodschappen doen op zondag nog eens heroverweegt. 

Buurtbewoners al langer tegen
De groep buurtbewoners heeft al langer bezwaren tegen het openen van de supermarkt op zondag. Volgens de bewoners zorgt dat ervoor dat het op zondag druk wordt in de buurt en dat daardoor hun zondagsrust wordt aangetast. 

Supermarkt mag nu op zondag open
De supermarkt aan de Koekoeklaan mag nu, net als alle andere Bussumse winkels, 's zondags de deuren openen. Dat gebeurde twee maanden geleden voor het eerst. De gemeente heeft zelf eveneens een enquête gehouden over de koopzondagen, daarmee werden veel Bussumers gevraagd hun zegje te doen. Het merendeel van de ondervraagde Bussumers bleek wel voorstander van het shoppen op zondag. 

Uit de krant