Afbeelding

Bussumers hebben behoefte aan shoppen op zondag

Algemeen

BUSSUM - Bussumers hebben er behoefte aan om op zondag boodschappen te kunnen doen. Dat valt te concluderen na de proef met de koopzondagen de afgelopen maanden. Deze week werd het onderzoek naar de behoefte afgerond.

Het afgelopen halfjaar mochten Bussumse zaken voor het eerst zondags de deuren openen. Twee derde van de Bussumers geeft aan frequent boodschappen te hebben gedaan op zondag. Vooral de supermarkten werden bezocht, maar ook de rest van de deelnemende Bussumse zaken kon rekenen op toeloop. Het shoppen op zondag werd als goed ervaren, door zowel omwonenden van het centrum als andere bewoners. Meer dan de helft van de bewoners heeft aangegeven dat Bussumse zaken wat hun betreft ook na de proef elke zondag open mogen. Een kwart van de bewoners zegt daar nee tegen.

Behoefte winkeliers valt tegen
De behoefte van de Bussumse winkeliers zelf valt nog wel wat tegen. Het afgelopen jaar opende slechts 10 procent elke week de deuren, het dubbele aantal deed dat eens per maand. De helft van de winkels was geen enkele zondag open. Voor wat betreft de toekomst komen ongeveer dezelfde percentages naar voren.

Lees morgen meer in het BussumsNieuws.

Uit de krant