Afbeelding

Ambtenaren gemeenten bezorgd over gemorrel aan fusie

Politiek

BUSSUM - Ambtenaren van de gemeenten Bussum, Naarden en Muiden hebben grote zorgen nu er de afgelopen weken wordt gemorreld aan de fusie van de gemeenten. Dat laten ze deze week weten met een brief aan de krant.

"De voorgenomen fusie van de gemeenten Naarden, Bussum en Muiden is een echt hoofdpijndossier dat af en toe de kant van een slapstick op dreigt te gaan", zo schrijven ze. 

Onherstelbare schade
Vooral de afgelopen weken laten de gemeenteraden van Bussum en Naarden weten zorgen te hebben over de fusie. De zorgen komen vooral door de financiële problemen van Muiden. De gemeenteraden vragen om een vangnet om de eventuele schulden van Muiden af te denken. Anders moet fuseren maar wachten, zo menen ze. Dat is tegen het zere been van de ambtenaren. "De BOR (Bijzondere Ondermingsraad) is bezorgd en verbijsterd dat er in de politiek nu weer stemmen opgaan om de fusie uit te stellen of erger. Een jaar uitstel kan tot onherstelbare schade leiden in het samenwerkingsproces", zegt Mark van Dongen namens de ambtenaren.

Hoop op Tweede Kamer
De BOR hoopt dat de Tweede Kamer snel een knoop doorhakt. "Gelukkig is het nu aan de Tweede Kamer om een duidelijk besluit te nemen en niet aan de verdeelde gemeenteraden. Wij vertrouwen erop dat de Kamer ook zal inzien dat een gemeentelijke herindeling geen keuze meer is, maar gewoon een noodzaak om te zorgen voor een goed bestuur in de regio. Een pas op de plaats maken is geen optie."

Uit de krant