Barsten in de ruiten naast de toegangsdeur.
Barsten in de ruiten naast de toegangsdeur. Foto: HilversumsNieuws
regio

Opgepakt trio voor ‘aanslag’ bij woning in Hilversum-Noord zijn Hilversummers

Politie & Justitie

HILVERSUM - De drie mannen die afgelopen weekend zijn aangehouden voor de explosie bij een woning aan De Kupstraat in Hilversum-Noord zijn mannen uit Hilversum van 21 en 23 jaar. Zij werden staande gehouden in de Minckelersstraat.

Dat maakt de politie maandag bekend. Rond 01.30 uur in de nacht van zaterdag op zondag klonk in De Kupstraat een flinke knal. Voor de toegangsdeur naar zes appartementen was een explosief ontploft. Even later werden de drie mannen aangehouden. Zij zitten alledrie nog vast, meldt een woordvoerder. “Het onderzoek loopt nog, we kunnen daarom niets vertellen over een mogelijk motief.”

Maandagmiddag is het rustig in De Kupstraat. In de twee ruiten naast de toegangsdeur waar de explosie was, zijn barsten te zien. Rechts op de grond is een zwarte vlek op de tegels. Een bewoner van een appartement iets verderop in de straat zegt de avond van de explosie niet thuis te zijn geweest. Ook geeft hij aan er niet van staan te kijken dat dit is gebeurd. “Een tijd geleden is hier ook op een raam geschoten. Er is in de buurt altijd wel wat aan de hand”, vertelt hij. 

Vlogger
Op X (voorheen Twitter) meldt de omstreden vlogger Youness Ouaali - zo is hij onder meer kritisch over de twee minuten stilte tijdens de dodenherdenking - hierover dat er een aanslag is gepleegd op zijn huis. “Dankzij de buren zijn de verdachten snel opgespoord en aangehouden.” Op de vraag waarom hij zeker weet dat de explosie op hem is gericht, aotwoordt hij: “Er zijn al twee bomaanslagen geweest op m’n voertuigen. Nu parkeer ik mijn auto in een garage en vanaf daar word ik naar huis gereden.”

Ouaali meldt verder dat aangifte doen van de explosie geen zin heeft. “Het OM heeft het te druk en seponeert alle aangiftes. Hiermee ben ik een vrije vogel voor vijanden die nu een duidelijke boodschap hebben gekregen van justitie, ‘youness mag gepakt worden.’ Ik mag ook geen wapen bij me hebben om mezelf te beschermen dus wacht op de kogel die ik ga krijgen. Emigreren naar Marokko speelt daarom ook een grote rol, Nederland is geen veilig land meer.”

Uit de krant