Afbeelding

Laatste weken voor werk aan Meerweg

Buurt / wijk

BUSSUM - Er wordt momenteel de laatste hand gelegd aan de aanleg van de waterberger aan de Karnemelksloot en de onderhoudswerkzaamheden aan de Meerweg. Als alles volgens plan verloopt duurt het werk tot halverwege volgende maand. 

Er werd het afgelopen jaar gewerkt aan een waterbergsysteem om overlast na zware regenval te voorkomen. Als het nu hard regent, gebeurt het met regelmaat dat de Groot Hertoginnelaan en Koninginneweg onder water komen te staan. Het hemelwaterafvoerstelsel dat het water moest opvangen, kon het vele water amper aan. De zogenaamde 'waterbergende afvoerkoker' vanaf de Meerweg naar de Karnemelksloot moet de problemen met wateroverlast voor een groot deel oplossen. De maatregelen zorgen ervoor dat Bussum meer 'regenproof' wordt gemaakt.

Werk aan de weg
Er wordt nu nog volop bovengronds gewerkt, onder meer aan de Meerweg. Het gaat om een opknapbeurt. De weg wordt daarvoor deels afgesloten. Momenteel wordt gewerkt aan het stuk Meerweg naar de sportvelden. Het werk daar duurt nog pakweg een week.

Uit de krant