Afbeelding
Foto: Bob Awick

Straatrovers takelen slachtoffer toe, daders nog spoorloos

Politie

BUSSUM - Twee straatrovers hebben afgelopen januari een jonge Laarder (19) zo toegetakeld dat deze een paar kapotte tanden en een gescheurde lip opliep. Naar de daders wordt nog gezocht, de politie zoekt getuigen. 

Het voorval vond plaats in de nacht van zaterdag 27 januari op zondag 28 januari rond 3.30 uur. Het slachtoffer fietste over de Frederik van Eedenweg toen plots twee mannen met een oude omafiets uit de bosjes kwamen. De twee wilden de telefoon van de jongen hebben. Hij weigerde dat, waarna hij een paar rake klappen kreeg. De daders sloegen daarna op de vlucht richting de Huizerweg. Het slachtoffer ging naar huis en belde de politie. Hij moest voor zijn verwondingen naar het ziekenhuis. 

De daders worden nog gezocht. Het gaat dus om twee mannen. De eerste verdachte heeft een lichtgetinte huidskleur, is tussen de 17 en 22 jaar oud en tussen de 1.90 en 1.95 meter lang met een mager postuur. Hij droeg een zwarte trainingsbroek, een zwart trainingsjasje met een capuchon die hij over zijn hoofd had getrokken. Hij heeft een zware stem en sprak Nederlands met een buitenlands accent. De tweede verdachte heeft een lichtgetinte huidskleur, is tussen de 17 en 22 jaar oud en tussen de 1.80 en 1.90 meter lang met een gezet postuur. Hij droeg een zwarte joggingbroek en een zwarte hoodie waarvan de capuchon over zijn hoofd getrokken was. Hij sprak Nederlands met een buitenlands accent.

De politie hoopt dat getuigen iets gezien hebben en meer weten. Bellen met de politie kan op 0900-8844 of anoniem op 0800-7000.

Uit de krant