Bussumse sport van het weekend

Algemeen

Voetbalsters SDO tevreden ondanks nederlaag

Er werd afgelopen weekend dan wel verloren, maar toch hebben de voetbalsters van SDO een goed gevoel overgehouden aan het treffen tegen Purmerend voor de beker. De voetbalsters kwamen met 2-1 tekort voor het halen van de volgende ronde, maar tankten wel vertrouwen voor de komende weken.

De geplaagde voetbalsters van SDO moeten de komende weken alles op alles zetten om klassebehoud zeker te stellen. De afgelopen weken rommelde het volop rond het team: er werd veel verloren, de coach vertrok en er kwam een andere coach.

Afgelopen weekend was er amper wat te merken van de problemen van het team: SDO speelde sterk. De achterhoede van de Bussumers stond goed en aanvallend werden er al snel kansen gecreëerd. SDO kwam halverwege de eerste helft op voorsprong door een doelpunt van Jennifer Neef. Vlak voor rust kwam Purmerend echter toch terug. Na de rust bleef SDO goed spelen, maar kwam het toch op achterstand te staan. Hoewel er nog kansen waren, kon SDO geen ommekeer meer forceren. Het voetbal van SDO bleef echter goed. Met het sterke spel van afgelopen weekend gaat SDO de komende weken met vertrouwen tegemoet.

DOC komt vooral na rust tekort

De korfballers van DOC hebben afgelopen weekend geen goed resultaat kunnen boeken tegen de studenten van Amsterdam. De Bussumers verloren het duel met 17-12.

De laatste duels tegen DOC en Amsterdam waren stuk voor stuk spannend, waardoor er afgelopen weekend eveneens een leuk duel verwacht werd. DOC en Amsterdam maakten dat vooral voor rust waar. Er werd over en weer gescoord, waardoor het duel erg spannend werd. Amsterdam kon voor rust een gaatje slaan en stapte na de eerste helft met 7-5 van het veld. Na de rust was alles echter anders: Amsterdam bleef scoren. DOC probeerde aan te haken, maar kwam tekort. Nadat de Amsterdammers een reeks van 5 doelpunten scoorden, was het gedaan voor DOC. De Bussumers konden nog wel wat terug doen, maar het ontbrak de ploeg aan kracht om nog voor gevaar te kunnen zorgen.