Afbeelding

Bezwaarmakers tegen azc nog woest: 'Geen stap verder'

Algemeen

BUSSUM - De bezwaarmakers tegen de komst van twaalfhonderd asielzoekers naar Crailo reageren allesbehalve tevreden op de stap om een lager aantal vluchtelingen op te gaan vangen op Crailo. "We worden gewoon voor de gek gehouden", zegt bezwaarmaker Peter-Jan Schatens.

Waar het Opvangverbond woensdag stelde te gaan voor de komst van eerst zeshonderd asielzoekers naar Crailo, vertelde burgemeester Albertine van Vliet dezelfde dag aan de gemeenteraad vast te houden aan een lager aantal, ook de jaren daarna.

Schatens: 'Wat gaat er nou gebeuren?'
Schatens reageert woest. "Wat gaat er nou gebeuren?", vraagt de Bussumer boos. "Als er, zoals de burgemeester ons verteld heeft, 400 tot 600 vluchtelingen opgevangen gaan worden op Crailo, dan zullen we daar geheel achter staan. Maar het Opvangverbond zegt heel wat anders. Dat zegt wel eerst zeshonderd vluchtelingen op te vangen, maar komen we geen stap verder mee, want er wordt met geen woord gerept over de jaren daarna. Het zou dus zomaar kunnen dat er straks toch nog veel meer asielzoekers naar Crailo zullen komen."

Bezwaarmakers gaan door
De bezwaarmakers laten weten tot op het laatst door te gaan. Schatens zegt resoluut: "We gaan gewoon voor 400 vluchtelingen op Crailo."

Uit de krant