Claudy van Valburg
Claudy van Valburg

Bussumse schrijft boek over peuters

Algemeen

BUSSUM - De hamvraag: wat moet mijn kind kunnen en weten als het de stap naar de basisschool maakt?, leidde tot het boekje 'Snap je peuter!', vertelt Claudy van Valburg. Zij schreef het boekje samen met Saskia Stibbe en Karin Terpstra, twee Bussumse onderwijsdeskundigen. 'Snap je peuter!' informeert ouders over de taal- en rekenontwikkeling, de sociale ontwikkeling en de motorische ontwikkeling van peuters.

Claudy werkt als intern begeleider op een basisschool en krijgt veel vragen van ouders over de ontwikkeling van hun kind. Als antwoord op die vraag is twee jaar geleden 'Snap je kind!' geschreven, een reeks boekjes voor ouders van basisschoolleerlingen. Maar ook ouders van peuters willen weten hoe hun kind zich ontwikkelt, vertelt Claudy. "Ouders hebben vragen als: wat moet mijn kind kunnen voordat het naar de basisschool gaat?"

Volgens Claudy tonen ouders steeds meer betrokkenheid bij de ontwikkeling van hun kind, maar vinden ze het ook lastig om hun kind op een goede manier te stimuleren. "Voor ouders is het vaak lang geleden dat ze zelf op school zaten en ze weten niet meer hoe zij vroeger leerden. Bovendien ziet een dag op een peuterspeelzaal of basisschool er inhoudelijk anders uit dan vroeger en worden er andere eisen gesteld aan de kinderen van vandaag."

Lees verder in het BussumsNieuws

Uit de krant