Afbeelding

Hoge Hongaarse onderscheiding voor Bussumse weldoeners

Algemeen

BUSSUM - Als dank voor al het werk dat ze de afgelopen jaren belangeloos hebben gedaan voor het land, ontvangt het bestuur van het Bussumse Kinderen in Nood komende week een hoge Hongaarse onderscheiding. Dat heeft het Hongaarse ministerie van Landbouw en Plattelandsontwikkeling besloten. 

De Bussumse weldoeners werken al jaren hard om armere Hongaren te helpen door meerdere keren per jaar een vrachtwagen vol voedsel, kleren en andere spullen naar het land te sturen. Dat de Hongaarse minister nu besloten heeft om de Bussumers met zo'n hoge onderscheiding te bedanken heeft ze erg verrast. "Een enorme eer", zegt bestuurder Joop Heerschop. "Het is toch een beetje de kroon op het werk. We hebben gehoord dat het pas de tweede keer is dat deze onderscheiding aan niet-Hongaren wordt uitgereikt. Dat maakt het helemaal erg eervol."

De Bussumers worden over 3 dagen verwacht om de onderscheiding in ontvangst te nemen. Het hele bestuur vertrekt maandag naar Hongarije. Dan worden meteen enkele projecten bezocht waar de afgelopen jaren aan meegewerkt werd. 

Uit de krant