Afbeelding

HvB: 'Vergadering over coalitie was een theatershow'

Algemeen

BUSSUM - Een theatershow. Zo omschrijft Marieke Munneke Smeets van Hart voor Bussum de vergadering die gisteren op het gemeentehuis werd gehouden.  

De raadsleden waren samengekomen om de bevindingen van de informateur over de coalitie-onderhandelingen te bespreken. De VVD kwam echter met een verklaring dat er al een nieuwe coalitie samen met D66, PvdA en GroenLinks rond was. Munneke Smeets vindt het vooral vervelend dat men niet had laten weten dat er achter de schermen verder werd gepraat. "De informateur was unaniem aangesteld en iedereen kon zijn zegje doen, maar parallel werd er dus een ander traject opgestart."

Ook verbaast de fractievoorzitter van HvB zich over D66. "Op 22 april werd nog gezegd dat ze niet mee wilden doen aan een college. Ook zeiden ze voorstander te zijn van een open proces. Maar wat doen ze? Ze duiken de achterkamertjes in en doen nu mee aan de coalitie."

Hart voor Bussum komt nu in de oppositie terecht met vijf zetels. Ook de Gooische Ouderen Partij en het CDA zullen in de oppositiebanken plaatsnemen. 

Uit de krant