Van links naar rechts: Paul Schneiders, Rob Hendrikse, Cees Koertse, Marléne Potjer en Jenny Visser-van Vliet.
Van links naar rechts: Paul Schneiders, Rob Hendrikse, Cees Koertse, Marléne Potjer en Jenny Visser-van Vliet.

Meerdere Bussumers gedecoreerd

Algemeen

BUSSUM - Als dank voor hun jarenlange werk hebben 5 Bussumers vandaag een Koninklijke onderscheiding gekregen. Cees Koertse, Paul Schneiders, Jenny Visser-van Vliet, Rob Hendrikse en Marlène Potjer waren totaal verrast met het ereteken. Ze kwamen vandaag, samen met veel bekenden, samen op het gemeentehuis. 

Paul Scheiders
Anders dan de anderen werd Paul Schneiders benoemd tot 'Ridder in de Orde van Oranje Nassau'. De Bussumer werd bedankt voor als z'n werk als auteur. Als auteur schreef de Bussumer een hele reeks boeken over de geschiedenis van Naarden, Bussum en de rest van de streek. De burgemeester noemde de Bussumser 'één van de belangrijkste Gooise historici van de laatste decennia'.

Rob Hendrikse
Ras-Bussumer Rob Hendrikse was jaren geleden de bedenker en aanjager van shantykoor 'Het Ruime Sop'. Dat shantykoor heeft elk jaar meerdere optredens door heel het land. De Bussumer zorgde er mede voor dat het koor een groot succes werd. Naast het koor deed de Bussumer ook als ondernemer veel extra werk voor de Bussumse gemeenschap, zoals het regelen van de viering van Koninginnedag.

Cees Koertse
Cees Koertse was van te voren, anders dan de anderen, wel van te voren op de hoogte. Koertse werd geëerd voor meer dan 30 jaar werk voor de Bussumse brandweer. Als brandweerman heeft Koertse branden geblust, maar daarnaast behoorde de Bussumer ook tot het team dat collega's steunde na traumagevallen.

Marlène Potjer
Ook Marlène Potjer werd verrast door de burgemeester. De Bussumse werd bedankt voor haar werk voor onder andere school De Hoeksteen. Van de school was de jarenlang het hoofd van het schoolbestuur. Onder haar hoede werd onder andere het schoolgebouw verbouwd. Naast haar werk voor de school doet Potjer ook veel voor de Koepelkerk. Zo werkt ze onder andere als voorganger. Ook bezet de Bussumse al enkele jaren een raadszetel voor de VVD. 

Jenny Visser-van Vliet
Jenny Visser-van Vliet werd bedankt voor haar werk voor de Bussumse ouderen. Dat doet ze al meer dan een kwart eeuw. Zo deed ze onder andere boodschappen met ouderen en had ze een handwerkclubje. De laatste jaren helpt de Bussumse woonzorgcentrum De Antonius Hof. Daarvoor gaat ze onder andere met ouderen naar de kerk. Ook voor de kerk doet de Bussumse veel. Daarnaast collecteert ze al jaren voor het goede doel.

Uit de krant