Het pand aan de Huizerweg is van de gemeente, Versa is de hoofdhuurder
Het pand aan de Huizerweg is van de gemeente, Versa is de hoofdhuurder

Ruim 15 clubs op straat na opzeggen huur

Algemeen

BUSSUM – Ruim 15 Bussumse clubs, verenigingen en bedrijven moeten vanaf komend jaar hun onderkomen aan de Huizerweg 54 verlaten. De reden: Versa heeft per volgend jaar de huur bij de gemeente opgezegd, waardoor ook alle onderverhuurders op straat komen te staan.

De gemeente is eigenaar van het gebouw, welzijnsorganisatie Versa is hoofdhuurder. Versa gaat verhuizen naar Uitwijk, waar ze ook al gevestigd is. De reden hiervan is dat de welzijnsorganisatie flink moet bezuinigen en de activiteiten op één locatie wil bundelen. Het gevolg is dat een groot gedeelte van de voormalige huishoudschool leeg komt te staan. De overige verenigingen, de zogenoemde onderhuurders, moeten zelf vervangende ruimte gaan zoeken.

De gemeente onderkent de zorgelijke situatie rond de onderhuurders die op straat komen te staan en denkt op dit moment na hoe zij tegemoet gekomen kunnen worden. Wat er met het pand moet gebeuren is onduidelijk. Volgens het accommodatiebeleid wordt het pand voor marktconforme prijzen verhuurd, verkocht of herontwikkeld. Maar die keuze moet nog worden gemaakt.

Lees het hele verhaal in BussumsNieuws van 12 september

Uit de krant