Afbeelding
Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché

Drie coronapatiënten in Tergooi; verdere verscherping van patiëntbezoek

Zorg

BUSSUM - In Tergooi Hilversum liggen sinds vandaag drie coronapatiënten, twee meer dan gisteren. Daarnaast zijn er vier medewerkers van het ziekenhuis besmet geraakt. Zij zitten nu in thuisisolatie.

Dat zegt een woordvoerder van Tergooi. Wie de vier besmette medewerkers zijn of op welke afdeling zij werken, kan zij niet zeggen. Wel is één van hen een dokter die met meerdere patiënten contact heeft gehad. Die patiënten zijn geïnformeerd. 

De drie coronapatiënten liggen in Hilversum. Daar is het aantal bedden uitgebreid van drie naar negen, op een geïsoleerde afdeling los van de Intensive Care. De woordvoerder geeft daarbij dus aan dat er nog voldoende bedden zijn in Tergooi, maar beseft dat de situatie met het uur kan veranderen. Ook zij weet dat de druk op de intensive cares in Brabant flink is opgelopen, waardoor patiënten wellicht overgebracht moeten worden naar ziekenhuizen boven de rivieren.

Binnen Tergooi is het patiëntbezoek verder aangescherpt. Konden tot vandaag alle patiënten die in Tergooi zijn opgenomen maximaal één bezoeker per bezoekuur mogen ontvangen; vanaf nu geldt een bezoeker per dag, per patiënt en maximaal een half uur. Als bezoek van een kind gewenst is, mag een begeleider mee. 

Coronapatiënten, patiënten op de spoedeisende hulp en de Intensive Care mogen geen bezoek ontvangen. Enige uitzondering hierop is een terminale patiënt. De behandelend arts oordeelt hierover.

Uit de krant