Jaap Luikenaar.
Jaap Luikenaar. Foto: Viore

‘Kanker binnen je relatie’: ‘Man op de mammapoli’ en ervaringsdeskundige komt naar Viore

Zorg & gezondheid

REGIO - Bij Viore in Hilversum is woensdag 4 oktober de bijeenkomst ‘Kanker binnen je relatie’. Te gast is Jaap Luikenaar. Hij vertelt over zijn ervaringen als partner van een (inmiddels ex-) kankerpatiënt.

Viore is een gastvrij centrum voor leven met en na kanker en houdt regelmatig bijeenkomsten en activiteiten in het gebouw aan de Oosterengweg 44. “Als het over kanker gaat zijn het vooral de ziekte zelf en de patiënt die de aandacht krijgen. Maar over hun partners hoor of lees je veel minder”, aldus programmacoördinator Judith Rutten. “Toch staat ook hun leven op zijn kop na de diagnose van hun dierbare, en ook hun toekomst ziet er ineens heel anders uit.”

Bij kanker valt heel veel te regelen en tegelijk komen er veel emoties los. Talrijke vragen doemen dan op. Hoe ga je als partner met kanker om? Hoe kun je een goede steun en toeverlaat zijn? Hoe houd je je relatie intact? Wat vertel je aan anderen? Hoe houd je tijd voor jezelf? Kortom: wat kun je beter wél doen en wat niet om er ondanks alles toch een liefdevolle periode van te maken?

Blogs
Reden voor Viore om hierover een bijeenkomst te houden, op 4 oktober. Jaap Luikenaar - ervaringsdeskundige, als partner van een (inmiddels ex-) kankerpatiënt - is dan te gast. Over zijn ervaringen als partner publiceert hij regelmatig blogs onder de titel ‘Man op de mammapoli’. Ook schreef hij er een boek over met dezelfde titel. Hiervoor interviewde hij een aantal partners en andere dierbaren van patiënten.

De bijeenkomst op 4 oktober is gratis toegankelijk. Voor informatie en aanmelden: aanmelden@viore.org. Bellen kan ook: 035-6834620 of kijk op www.viore.org/agenda.

Uit de krant