Foto: Wendy Hereijgers
Foto: Wendy Hereijgers

BFC onthult 'wall of fame'

Sport

BUSSUM - Voetbalclub BFC heeft een 'wall of fame' gemaakt met foto's van alle profvoetballers die de club heeft voortgebracht. De voetballers kwamen het zondag zelf onthullen. 

Vooralsnog hebben 5 voetballers vanaf BFC de overstap gemaakt naar het betaalde voetbal. Jan Penneweert was een halve eeuw geleden de eerste: de Bussumer stapte over van BFC naar het Amsterdamse DWS om later weer terug te keren. Jaren later was Marco Holster de volgende. Na een korte overstap naar Huizen vertrok Holster naar AZ om vervolgens ook nog te voetballen voor Heracles Almelo, Ipswich Town en Go Ahead Eagles. 

Eén team, twee profs
Eén BFC-team bracht zelfs twee profvoetballers voort: Michael van der Kruis en Jeroen Verhoeven. Eerstgenoemde maakte de overstap naar de jeugd van Ajax en speelde vervolgens voor Excelsior, De Graafschap, HFC Haarlem en FC Emmen. Jeroen Verhoeven maakte eveneens de overstap naar de jeugd van Ajax en speelde vervolgens voor RKC Waalwijk, FC Volendam, Ajax, FC Utrecht en nu weer voor FC Volendam. 

Laatste prof
De laatste BFC-profvoetballer is vooralsnog Kevin Rijnvis. De voetballer maakte ook de overstap naar de jeugd van Ajax en debuteerde als profvoetballer voor FC Dordrecht. Later speelde Rijnvis nog voor het Almeerse FC Omniworld. 

Uit de krant