Tijdens het jeugdtoernooi in De Lunet.
Tijdens het jeugdtoernooi in De Lunet. Foto: Casper Bunschoten

BVV’31 imponeert op Adelaarstoernooi

Sport

NAARDEN - De op 1 maart 1973 opgerichte zaalvoetbalclub Adelaars bestond vorig jaar vijftig jaar. Voorzitter Jan Penneweert en secretaris/penningmeester Paul van der Horst besloten de vereniging een aantal nieuwe impulsen te geven. In de eerste plaats moest er een nieuw bestuur komen dat de kar ging trekken: Paul Nagtegaal, Ferry de Bruijn en Emile van Delft zijn de 30’ers die de 70’ers hebben vervangen. Uiteraard moest het jubileum goed gevierd worden, hetgeen geschiedde op 10 juni 2023 en tenslotte werd besloten in te zetten op de jeugd, uiteraard in de zaal. 

Spelertjes van BVV’31 en SDO betraden begin vorig jaar voor het eerst het linoleum van sporthal De Lunet en na zes uurtjes in de zaal werd de sessie beëindigd met een toernooitje waaraan ook twee teams van Ajax meededen. Tot ieders verrassing won SDO het mini-toernooitje mede dankzij twee overwinningen op de Ajax-pupillen. Het enthousiasme was zo groot, dat werd besloten er een groter toernooi van te maken, hetgeen afgelopen zaterdag plaatsvond in sporthal De Lunet in Naarden.

Bussums onderonsje

Twee ploegen van Laren’99, FC Amsterdam en SDO streden met BVV’31, DOSC, NVC en Football Directshots fanatiek om de prijzen. Alle voetballertjes waren 9 of 10 jaar oud, alleen de spelers van het tweede team van SDO waren een jaar ouder. De scheidsrechters waren Carel Bongaardt, Paul Nagtegaal en Emile van Delft. In de bomvolle sporthal werd gestreden in twee poules van vijf. SDO won in de eerste poule, DOSC uit Den Dolder werd tweede. Dailey van Loveren en Roef van der Horst maakten voor SDO elk vier doelpunten. In de tweede poule was BVV’31 het sterkst; hun beste schutter was Jort Jaartsveld die er ook vier maakte. Plaats twee was voor SDO 2, dat het dus in de kruisfinale op moest nemen tegen het jongere team van SDO. In die eerste kruisfinale - een Bussums onderonsje - werd niet gescoord, zodat strafschoppen de beslissing moesten brengen. De jongere Bussumers hielden hun zenuwen het beste in bedwang en wonnen met 2-1 mede door benutte strafschoppen van Daley van Loveren en Danté Bongaardt.

Wisselbokaal

De tweede kruisfinale werd een prooi voor BVV’31; er werd met 2-0 gewonnen van DOSC en weer was Jort Jaartsveld een doelpuntenmaker. In een bloedstollende finale won BVV’31 dankzij een doelpunt van Jort Jaartsveld met 1-0. SDO 2 won met 2-0 van DOSC en werd dus derde. De vierde plaats was dus voor DOSC. Football Direstshots werd vijfde, Laren’99 2 zesde, FC Amsterdam en FC Amsterdam 2 zevende en achtste, NVC negende en Laren’99 tiende. In het mooie clubhuis van Adelaars reikte voorzitter Paul Nagtegaal een beker uit aan alle deelnemende teams. Toernooiwinnaar BVV’31 nam bovendien de grote wisselbokaal mee naar Blaricum, zodat er in 2025 een vervolg komt met misschien wel nog meer teams. 

(Tekst loopt verder onder de foto)


 Foto: Casper Bunschoten

Er waren ook nog speciale prijzen te winnen voor de sportiefste ploeg, de topscorer, de beste doelman én de beste speler. DOSC won de sportiviteitsbeker, Jort Jaartsveld (BVV’31) won met zes treffers de topscorersbeker, Amin Azamouri van SDO werd door de deskundige jury van voetbalschool Football Directshots van Lorenzo van Slimming uitgeroepen tot de beste doelman en - hoe kan het ook anders - ontving uitblinker Jort Jaartsveld de bokaal voor de beste speler. Zo kreeg dit eerste grote zaalvoetbaltoernooi voor de jeugd op plaats één en twee de teams die een jaar geleden voor het eerst in de zaal gingen voetballen: BVV’31 van coach Jeroen Jaartsveld en SDO van coaches Nicky van Loveren en René Beukema. 

Aansluitend werd het jaarlijkse Vergaarbakkentoernooi gespeeld waaraan dit keer vijf teams meededen: het eerste en vijfde team van Adelaars, het Nederlands doventeam, SDO 2 en SO Soest. Adelaars won net als vorig jaar het toernooi. SDO 2 werd tweede, het Nederlands doventeam derde, Adelaars 5 vierde en SO Soest vijfde. Dit toernooi werd ook uitstekend geleid door scheidsrechters Van Wegen en Mac-Intosh. De organisatie kan zeer tevreden terugkijken op beide toernooien die sportief en zonder blessures zijn verlopen.

Uit de krant