Afbeelding
Foto: PR

Play-Offs: HCAW neemt de leiding

Sport

BUSSUM - De honkballers van HCAW hebben goede zaken gedaan in het openingsweekeinde van de Play-Offs, de halve finale in de strijd om het landskampioenschap. Na drie wedstrijden leiden de Bussumers de serie met 2-1.

Was het donderdagavond nog L&D Amsterdam dat uiteindelijk de overwinning naar zich toe trok (6-5), in het weekeinde was het de beurt aan HCAW. In een wedstrijd die tot op het laatste moment spannend bleef, trok HCAW zaterdag de stand in de serie gelijk: 1-1. Hoewel de eindstand van de wedstrijd (10-1) anders doet vermoeden was zaterdag HCAW tot diep in de wedstrijd niet zeker van de zege. Op meerdere momenten had L&D Amsterdam namelijk de mogelijkheid om de wedstrijd te kantelen. HCAW-werper Lars Huijer was echter heer en meester op de heuvel en ook de relievers deden goed hun werk. Aan slag wist HCAW meermaals te profiteren van slordig veldwerk aan Amsterdamse zijde waardoor HCAW na negen innings aan het langste eind trok.

Heer en meester

Ondanks dat de Amsterdammers zondag in de eerste inning de score openden (1-0) gingen de Bussumers door op de weg die ze een dag eerder hadden ingeslagen. De Amsterdammers werden onder druk gezet en zelf gaven de Bussumers weinig weg. Ook werper Jim Ploeger was heer en meester op de heuvel. Na zeven volledige innings werd hij afgelost door reliever Nick Keur die het karwei goed afmaakte. In de tweede inning had HCAW de leiding in de wedstrijd al overgenomen: 1-2. Drie innings later lukte het de ploeg van hoofdcoach Roy Berrevoets echt om een gaatje te slaan: 1-6. Die voorsprong gaven de Bussumse honkballers niet meer uit handen. Uiteindelijk stapten ze met een 1-7 overwinning van het veld.

Wachtkamer

Na deze drie spannende ontmoetingen moeten beide ploegen twee weken plaatsnemen in de wachtkamer alvorens de beslissing in de Play-Offs valt. Vanwege het Europees Kampioenschap, waar het Nederlands Team aan deelneemt, staat wedstrijd vier van de Play-Offs pas gepland op zaterdag 25 september. In een thuiswedstrijd mag HCAW de winst in de Play-Offs dan proberen veilig te te stellen. Lukt dat niet dan volgt er een dag later (zondag 26 september) in Amsterdam een allesbeslissende herkansing. In het laatste weekeinde van september valt niet alleen de beslissing over wie van beide ploegen de Holland Series, de finale om het landskampioenschap, haalt. Ook strijden L&D Amsterdam en HCAW in dat weekeinde om het tweede EuropaCup-ticket. Curaçao Neptunus, dat zich door Twins Oosterhout drie keer te verslaan, al zeker weet van deelname aan de Holland Series stelde eerder ook deelname aan het EuropaCup toernooi van 2022 veilig. Dat deden de Rotterdammers door beslag te leggen op de eerste plaats in de reguliere competitie.

Uit de krant