Afbeelding
Foto: BFC Bussum

BFC na zege zeker van play-offs

Sport

BUSSUM - BFC kan gaan warmlopen voor de play-offs om te promoveren naar de tweede klasse. De derdeklassedebutant van het afgelopen jaar won afgelopen weekend met 0-1 van AH'78 en was daarmee zeker van de tweede plaats. 

BFC kende genoeg problemen met haar streekgenoot. AH'78 speelde erg behoudend en stond vooral ballen weg te werken. Alles om te voorkomen dat het, net als het heenduel, weer van de mat werd gespeeld. Het zorgde ervoor dat goed combinatievoetbal onmogelijk was voor BFC. Daar kwam nog eens boven dat BFC te vaak foutjes maakte. 

Veel kansen, een doelpunt
De Bussumers kwamen na een kwartier voetballen op voorsprong. Na een voorzet van Jostein Ohm kon topscorer Tjerk Posthuma met een lepe kopbal de score openen. BFC opende de jacht op meer, maar het lukte maar niet de trekker over te halen. BFC had het geluk dat AH'78 er niets tegenover zetten en het daardoor verdedigend niets te duchten had. 

BFC kreeg de meeste kansen voor rust, maar ook na rust kreeg BFC voldoende kansen om de marge te verhogen. Het lukte niet. 

Nog kans op kampioenschap
BFC heeft de tweede plaats nu hoe dan ook te pakken. Theoretisch heeft de ploeg nog kans op het kampioenschap. Daarvoor moet er wel komend weekend gewonnen worden van koploper Waterwijk en dan moeten de Almeerders ook de laatste wedstrijd van het seizoen nog punten verspelen. 

Uit de krant