De Polo BlueGT heeft er 10 pk bij gekregen.
De Polo BlueGT heeft er 10 pk bij gekregen.

Sportief en zuinig rijden in BlueGT

De vernieuwde Polo BlueGT is per direct bestelbaar. Om te beginnen heeft hij er 10 pk bij gekregen – nu 150 pk. De prestaties zijn daardoor bijna van GTI-niveau.

De BlueGT biedt nog altijd het beste van twee werelden, want ook zeer zuinig rijden is mogelijk. Het vastgestelde verbruik blijft steken op 4,7 l/100 km (1 op 21,3). De Polo BlueGT kent 20% bijtelling bij zakelijke inzet en is er vanaf 23.590 euro.

De nieuwe Polo BlueGT heeft bijzondere techniek aan boord. De 1.4 TSI benzinemotor is uitgevoerd met cilinderuitschakeling: bij lage motorbelasting worden twee van de vier cilinders op non-actief gesteld. Samen met BlueMotion Technologies zoals start/stop en hergebruik van remenergie zorgt dit voor een gemiddeld verbruik van 4,7 l/100 km. Dit komt overeen met een CO²-uitstoot van 108 g/km.

Naast het realiseren van een laag verbruik is de Polo BlueGT ook in staat tot spannende prestaties. Mede dankzij de razendsnel schakelende zeventraps DSG-versnellingsbak (standaard) sprint de Polo BlueGT in 7,8 s van 0-100 km/h. De topsnelheid bedraagt 220 km/h.

Voorraadacties
Naast de introductie van de BlueGT is er meer nieuws omtrent de Polo. Zo is er het gelimiteerde actiemodel First Edition. Bovendien biedt de Volkswagen-dealer een extra inruilpremie van 800 euro op geselecteerde voorraad.