Afbeelding
Foto: Sjoerd Stoop

Henk Smits

Gepensioneerd.
Bussumer sinds 2006.

68 jaar.

Wat doet u in het dagelijks leven?
"Ik ben nu gepensioneerd, maar ben enkele jaren de directeur geweest van de Bussumse Montessorischool. Daarnaast ben ik voorganger van het Apostolisch Genootschap van Bussum en zit ik in de concertcommissie van de Grote Kerk van Naarden."

Heeft u hobby's?
"Ik ben een fervent muziekliefhebber. Veel muziekgenres spreken me aan. Van klassiek tot de moderne muziek, hoewel ik van de meest moderne muziek niet alles mee krijg. Ik ga ook graag naar concerten. Ik heb vroeger ook hobo gespeeld, misschien dat ik dat weer eens ga oppakken."

Hoe gaat u oud en nieuw vieren?
"Gewoon lekker thuis. Mijn schoonzus komt al jaren op bezoek. 's Avonds kijken we dan samen vanuit ons huis. We kijken uit op 't Mouwtje, dus we hopen veel te zien."

Wat zijn uw goede voornemens?
"Blijvend werken aan menslievendheid om me heen. Met het Apostolisch Genootschap doen we al heel wat met asielzoekers en mensen van de Voedselbank. Dat werk hoop ik volgend jaar voort te zetten."

Wat zou u doen met een miljoen?
"Gewoon verder leven zoals nu, zonder rare fratsen. Ik zou een geldbedrag schenken aan het goede doel. Daarnaast zou ik nog wel graag een aantal reizen ondernemen. We houden van stedentrips. Ik ga graag weer eens naar Rome, Praag of New York."

Welk lokaal nieuws houdt u bezig?
"De gemeentefusie. Er verandert veel. Door de fusie gaan ook de bibliotheken samen en dat heeft ook wel gevolgen. Ik huur nu een cd voor 75 cent. Dat gaat straks 2,50 euro kosten. Het wordt dus best wel duurder. Dat is wel gek."

Als u een dag burgemeester bent...
"... dan zou ik een platform oprichten voor maatschappelijke en levensbeschouwelijke organisaties. Dat platform kan aan de slag om de cohesie te bevorderen tussen mensen. Dat gebeurt al een beetje, maar kan beter en meer."