Gert-Jan Beukers en Joyce Gijzen zijn enthousiast over het sportvasten bij Jim Hagenstein.
Gert-Jan Beukers en Joyce Gijzen zijn enthousiast over het sportvasten bij Jim Hagenstein.

Fitter, slanker en beter presteren met sportvasten

ADVERTORIAL - Of je nu kilo's kwijt wilt, fitter wilt zijn of je sportprestaties wilt verbeteren: sportvasten is dé manier om het jaar goed van start te gaan. Januari is de Sportvasten Challenge Maand, een mooie gelegenheid om 'de switch' te maken.

Sportvasten geeft een impuls aan je gezondheid. Het is geen dieet, maar een trainingsprogramma waarmee je in tien dagen je lichaam (opnieuw) leert vet te verbruiken in plaats van suiker. Dat heet de 'metabolic switch'.

De effecten merk je meteen. Je valt af (wel 4 tot 6 kilo), je bent minder moe, je kunt langer presteren (9 tot 14%) en je bent echt fitter, zo vertellen de mensen die het sportvasten al hebben gedaan. "Ik merkte het meteen bij mijn rondje hardlopen. Op het stuk waar ik het anders altijd wat moeilijker kreeg, kan ik nu makkelijk in hetzelfde tempo doorgaan", zegt Gert-Jan Beukers uit Weesp. Hij deed afgelopen jaar een kuur en is zeer tevreden met het resultaat. "Die kilo's eraf is ook wel fijn." Ook Joyce Gijzen, onderwijzeres in Bussum, heeft goede ervaringen met het sportvasten. "Ik was erg nieuwsgierig naar wat het zou doen. Het vasten viel me 100 procent mee. En mijn PR op de Geinloop was meteen een stuk scherper."

Persoonlijke begeleiding
Weesper sportvastencoach Jim Hagenstein kijkt tevreden als hij de positieve reacties hoort. "99% die bij mij het Sportvasten heeft gedaan, is enthousiast", zegt hij. Zijn persoonlijke begeleiding is erg prettig, maar ook vereist. De training bestaat uit tien dagen waarop je niet of nauwelijks eet en toch een half uur intensief sport (op je eigen niveau). De coach weet precies wat wel en niet kan. En hij sleept je door de moeilijke momenten heen. "Sportvasten is best pittig, maar als je er eenmaal doorheen bent, voel je je als nieuw. Het effect is langdurig, zeker als je daarna wat bewuster omgaat met voeding vol koolhydraten en suikers", weet de ervaren coach. Jim geeft al meer dan 25 jaar hardloop- en triatlontrainingen en in de afgelopen 4 jaar heeft hij in de regio al vele tientallen mensen begeleid met sportvasten. Van bankzitters tot semiprofessionele sporters, maar toch vooral de mensen die lekker willen sporten en een uitdaging niet uit de weg gaan. Hij vertelt je graag meer over sportvasten. Doe je in januari mee aan de Challenge Maand, dan volg je de kuur samen met anderen (vrienden, kennissen, familie) en helpt Jim je daarna om de effecten zo efficiënt mogelijk te benutten. Hoe meer deelnemers, hoe hoger de korting. Deze actie geldt tot 31 december 2015!

Meer weten?
Kijk op www.ansaincosa.nl en www.sportvasten.nl of bel 06-30056555.