Een spiksplinternieuwe fiets voor Carel en Sander van Belois.
Een spiksplinternieuwe fiets voor Carel en Sander van Belois. Foto: Sjoerd Stoop

Potten De Vestingh exact geraden

BUSSUM - Exact 205 potten verf stonden er de afgelopen weken voor het raam van verf- en glashandel De Vestingh aan de Huizerweg. Klanten van de zaak kregen de opdracht dat aantal te raden. Het lukte de Bussumse vader en zoon Carel en Sander van Belois: ze hadden het exact goed.

Vader en zoon mochten een week geleden een spiksplinternieuwe fiets komen ophalen van Thomas Fietsen, een van de buren van De Vestingh. Carel en Sander waren er erg blij mee, maar moesten nog even uitvechten wie de fiets nou precies gewonnen heeft. "We hebben allebei meegedaan aan de actie en we weten niet meer precies wie het nou goed heeft, maar we komen er wel uit", lacht vader Carel. Carel en Sander kregen de fiets uit handen van Henk van den Heuvel van de Bussumse verf- en glashandel. Naast de fiets kregen ze nog een bloemetje.

De Vestingh kijkt terug op een geslaagde actie. "Veel mensen hebben meegedaan. Enkele klanten kwamen zelfs met een camera langs om de toren van verfpotten van alle kanten op de foto te zetten. Carel en Sander hebben het aantal potten echt exact geraden. Dat hadden we niet verwacht", vertelt een van de medewerkers.