Rotary Bussum zoekt drie lokale goede doelen

BUSSUM - De Bussumse Rotary zoekt met spoed drie goede doelen. Ze heeft 1.500 euro als extraatje te verdelen en zoekt nu lokale initiatieven die met een maatschappelijk idee komen en daarvoor het geld goed kunnen gebruiken.

David Gribnau, al jaren lid van de Bussumse Rotary, vertelt dat de 1.500 euro uit een apart spaarpotje komt. "Iedere week stoppen we wat in een spaarpot voor een extraatje. En we geven dat graag weg. We hoeven niet zelf op het geld te gaan zitten." Er zijn cheques te verdelen variƫrend van 250 tot 750 euro.

Wie in aanmerking wil komen moet wel een goede onderbouwing hebben en het geld moet ten gunste komen van de inwoners van Bussum. Gribnau voegt nog toe dat het echt geen uitgebreid plan hoeft te zijn. "Liefst zo kort mogelijk, een A4'tje is al voldoende. Gewoon heel praktisch aangeven wat je plannen zijn en hoe je je het geld wilt besteden." Gribnau laat weten dat er inmiddels al aanvragen voor meer informatie zijn binnengekomen, maar dat iedereen evenveel kans maakt.

Er is bewust gekozen voor het steunen van lokale initiatieven. Volgens voorzitter Gillis Koomen denken veel mensen dat de Rotary vooral doelen steunt in verre landen. Met deze actie willen ze laten zien dat ze ook dicht bij huis goede doelen steunen.
"Het mag geen commercieel doel zijn en het moet echt ten gunste komen aan de Bussumse gemeenschap", laat de voorzitter nog weten.

Insturen voor 31 januari
Wie denkt kans te maken kan voor 31 januari een mail sturen naar rotarybussum@live.nl. In januari worden de winnaars bekendgemaakt. De Rotary hoopt ook dat zij naast de jaarlijkse rally in mei en de betrokkenheid bij de plaatselijke Voedselbank nog meer bekendheid krijgt in de Bussumse samenleving.

De Bussumse Rotary bestaat al 75 jaar en heeft 55 actieve leden.

'Kort op een A4'tje je plannen aangeven is voldoende'