In het voorjaar was er nog een schaapscheerdersfeest.
In het voorjaar was er nog een schaapscheerdersfeest. Foto: Yvette Geerts

Kinderboerderij De Pluimgraaf

De gemeente Gooise Meren zit vol met leuke winkels, bezienswaardigheden en natuurschoon. Iedere week pikt de redactie een speciaal plekje uit een van de gemeenten om zeker niet te missen. Vandaag: kinderboerderij De Pluimgraaf.

Met uitzicht op de Vestingwallen en grenzend aan de gracht ligt De Pluimgraaf op een bijzondere plek. Minstens zo bijzonder als het onderkomen van de geiten en konijnen: een bunker uit de Eerste Wereldoorlog. De konijnen hebben zelfs hun eigen flatgebouw. De geiten en schapen mogen zelfs grazen op de vestingwallen. De boerderij is speels opgezet en heeft een bonte verzameling aan bewoners. Naast schapen en geiten zijn er konijnen, varkens, cavia's, lammetjes en er lopen ook twee boerderijkatten in en uit. Ook zijn er sinds dit jaar koeien op de kinderboerderij.

Kerstvakantie
Op tweede kerstdag is er van 11.00 tot 15.00 uur een extra knutselactiviteit voor kinderen. Compleet met warme chocomelk met slagroom en wat lekkers. Voor de ouders staat er koffie en thee.

Het leuke aan een bezoekje aan De Pluimgraaf is dat je het ook kunt combineren met een bezoek aan het hertenkamp en de speeltuin. De drie plekken liggen op slechts een paar minuten lopen van elkaar. De kinderboerderij is tussen oktober en april elke dag open van 10.00 - 16.00 uur.

Alle ruimte voor de dieren.