Afbeelding

Één op de vijf parkeerders parkeert mobiel

Sinds begin november kan in Bussum parkeergeld worden betaald met de mobiele telefoon. Makkelijk, snel en eerlijk want er wordt alleen betaald voor de daadwerkelijke parkeertijd. Dat vinden de parkeerders ook, want na een maand maakt al bijna 20% gebruik van mobiel parkeren.

Om ook gebruik te kunnen maken van mobiel parkeren, moet u zich registreren bij een provider. Bussum werkt hiervoor samen met vrijwel alle aanbieders. Kijk op bussum.nl/mobielparkeren uit welke providers u een keus kunt maken. U start en stopt uw parkeertijd via uw mobiele telefoon. Dit kan via een app, door een sms te sturen of door te bellen naar uw provider. Controle vindt plaats op basis van het kenteken; een kaartje uit de parkeerautomaat halen, is niet nodig. Elke parkeerautomaat in Bussum heeft een vijfcijferig nummer dat u invoert bij de start van uw parkeertijd. Aan het einde van de parkeertijd meldt u zich af bij uw provider, ook als dit buiten de tijden voor betaald parkeren is. De parkeerkosten worden achteraf verrekend met uw provider.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie over mobiel parkeren in Bussum op www.bussum.nl/mobielparkeren. Opmerkingen, vragen of suggesties kunt u mailen naar parkeren@bussum.nl.