Officiële lancering Cultuurpark Gooi & Vecht èn opening VVV-punt bij Singer Laren

Op woensdag 25 november heeft een wethouder van de gemeente Laren het Cultuurpark Gooi & Vecht èn het VVV-punt bij Singer Laren geopend.

Het initiatief om de regio Gooi & Vecht cultureel op de kaart te zetten, heeft zich omgevormd tot het Cultuurpark Gooi & Vecht. Dit initiatief om musea in de hele regio met elkaar te verbinden sluit goed aan op de cultuuragenda van de Regio Gooi en Vecht. Een toekenning vanuit het promotiebudget van de provincie Noord Holland heeft deze ontwikkeling versneld mogelijk gemaakt.

Culturele multimediale tours in een app
Cultuurpark Gooi & Vecht is een netwerk van multimediale tours dat culturele topbezienswaardigheden in de regio Gooi & Vecht met elkaar verbindt in een app vol audiotours, de izi.TRAVEL app. De keuze voor izi.TRAVEL was eenvoudig. Izi.TRAVEL is het grootste, internationale storytellingplatform voor reizen, cultuur en kunst. Het werkt op GPS, is zowel online als offline te gebruiken en wordt ondersteund zowel iOS, Android als Windows. De toegang tot het platform is laagdrempelig en gratis. Ook kunnen gebruikers van de audiotours direct feedback geven op de tour en de collectie.

Cultuuringooivecht.nl
Alle deelnemende musea hebben de afgelopen maanden hard gewerkt om een deel van hun collectie in deze digitale rondleiding onder de naam Cultuurpark Gooi & Vecht te presenteren. Vanaf 25 november a.s. staan ze online en zijn ze te vinden op de website cultuuringooivecht.nl en in de izi.TRAVEL app onder Cultuurpark Gooi & Vecht.

VVV bij Singer Laren
In maart van dit jaar na aansluiting van gemeente Laren bij het Regionaal Bureau voor Toerisme (RBT) was de wens geuit om een fysiek VVV-punt in Laren te realiseren. De afgelopen maanden is er hard gewerkt om dit VVV-punt te realiseren bij Singer Laren. De VVV zal voor publiek pas op 9 december open gaan.