Een druk op de knop als startschot voor de bouw.
Een druk op de knop als startschot voor de bouw. Foto: Sjoerd Stoop

Startschot voor bouw appartementen Geweststrook

BUSSUM - Er wordt al vanaf afgelopen zomer gebouwd, maar toch werd donderdag pas het officiƫle startschot gegeven voor de bouw van de appartementen voor het Gewestkantoor aan de Brinklaan.

Met een druk op de knop door de bouwers en wethouder Lia de Ridder kon de bouw officieel van start gaan. Voorafgaand noemde de wethouder de start van de bouw het resultaat van hard werken. "Er werd al veel langer gesproken over de bouw van de appartementen. De plannen waren er al toen het Gewestkantoor werd opgeleverd, maar het heeft lang geduurd voordat er ook stappen werden gezet. Vooral de afgelopen maanden heeft men heel hard gewerkt om toch te kunnen gaan bouwen. Er komt straks hele mooie appartementsgebouwen te staan", sprak de wethouder.

Bouw gaat snel
Voor het Gewestkantoor worden 3 appartementsgebouwen neergezet van elk 4 woonlagen met in totaal 54 huurappartementen. De afgelopen weken werden er al vele palen geslagen voor de eerste twee gebouwen. De komende dagen worden de palen voor het laatste gebouw geslagen. De eerste appartementen worden het eerste kwartaal van volgend jaar al opgeleverd. De rest volgt enkele maanden later.