Afbeelding
Foto:

Sigrid Bekker

Werkt al 25 jaar voor De Coop & Haegen
54 jaar
Geboren Bussumse

Wat doe je voor de kost?
"Ik werk als salarisadministrateur voor De Coop & Haegen aan de Prins Hendriklaan. Dat betekent kort gezegd dat ik, samen met anderen, salarissen regel voor een grote groep klanten."

En dat dus al 25 jaar...
"Jazeker. En je moet je voorstellen dat we de afgelopen 25 jaar veel veranderingen hebben meegemaakt. Vroeger was er maar één computer op kantoor, dus je moest echt op elkaar wachten soms. Nu gaat alles veel sneller. Ik vind het werk nog erg leuk, vooral ook omdat er veel jongere mensen werken nu."

Wat doe je in je vrije tijd?
"In het weekend ga ik graag fietsen of wandelen."

Welk boek ligt er op je nachtkastje?
"Meerdere boeken. Ik ben lid van de bibliotheek en lees echt van alles. Een verhaal moet je pakken. Als dat zo is, dan lees ik een boek vaak snel uit."

Wat heb je met Bussum?
"Ik ben er geboren en getogen. Omdat het lastig was om hier een woning te vinden, hebben we een paar jaar ergens anders gewoond. Je gaat het dorp dan toch missen. We hebben hier al onze familie en vrienden. Het was dus best logisch dat we weer terugkwamen. We hebben er tot nu toe geen seconde spijt van gehad."

Op welke plek van Bussum kom je graag?
"Lekker in mijn eigen buurt en we komen ook graag op de hei. Daarnaast is een rondje lopen door het dorp natuurlijk heerlijk. Je kunt alle kanten op."

Welk lokaal nieuws houdt je bezig?
"De plannen voor Bensdorp. We wonen daar om de hoek en er gaat heel veel gebeuren. We volgen dat op de voet. Het gaat echt prachtig worden."

Als je een dag burgemeester bent...
"... dan zou ik de winkelleegstand nog meer aanpakken. Er staat nu nog te veel leeg her en der. Dat kan beter. Volle straten maken het centrum natuurlijk veel beter."