Afbeelding

De 31 gekozen raadsleden van Gooise Meren

GOOISE MEREN - Dit zijn ze, de 31 kandidaten die gisteren door u zijn gekozen in de allereerste gemeenteraad van Gooise Meren. Zij vormen het hoogste bestuurlijke orgaan in de plaatsen Naarden, Bussum en Muiden.

Deze dames en heren worden op 4 januari geïnstalleerd, tenzij blijkt dat er een kandidaat met voorkeurstemmen in de gemeenteraad is gekozen. Dat wordt morgen pas bekend en daar hebben we hier dus nog geen rekening mee kunnen houden.

Het is waarschijnlijk dat deze samenstelling hoe dan ook snel zal veranderen, namelijk als één of meerdere van deze personen tot wethouder wordt benoemd. Ze stappen dan meteen weer uit de raad, want wethouders mogen niet meer in de gemeenteraad zitten. Hun zetel komt dan beschikbaar voor een partijgenoot. Deze gemeenteraad is gekozen voor twee jaar en drie maanden. Gedurende die periode kan de samenstelling ook nog wisselen.

De hierbovengenoemde wisselingen hebben geen effect op de zetelverdeling. Alleen als een gekozen raadslid zich afsplitst, wordt de zetelverdeling (iets) anders.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding