Afbeelding
Foto:

Opbrengst fooienpot fietsenstalling naar jeugdsportfonds

De opbrengst van de fooienpot van de gratis bewaakte fietsenstalling bij de bibliotheek gaat naar verschillende goede doelen in Bussum, Naarden en Muiden. De opbrengst van afgelopen half jaar is naar het Jeugdsportfonds Gooi & Vechtstreek gegaan. Afgelopen half jaar is er ruim € 285,- opgehaald. De fietsenstalling wordt gerund door mensen met een bijstandsuitkering.

Lid van een sportvereniging

"We zijn erg blij met deze sympathieke actie" aldus Ben de Veth, voorzitter van de supporters Jeugdsportfonds Gooi & Vechtstreek, waar ook Bussum, Muiden en Naarden onder valt. "Met dit bedrag kan een kind een jaar lang kosteloos lid worden van een sportvereniging van zijn/haar keuze. Dat had anders onmogelijk geweest. Het spreekt vanzelf dat de opbrengst wordt gebruikt voor een kind uit de Gooise Meren dat graag wil sporten maar dat financieel niet kan".

Sporten in clubverband

Het Jeugdsportfonds is bedoeld voor kinderen tussen vier en achttien jaar, van een gezin met een gezinsinkomen rond het sociaal minimum. Via het Jeugdsportfonds kunnen jaarlijks circa 500 kinderen in Gooi&Vechtstreek sporten in clubverband. Het aantal aanvragen stijgt ieder jaar. In heel Nederland sporten circa 36.000 kinderen via het Jeugdsportfonds. Eén op de negen kinderen in groeien op in armoede.