Afbeelding
Foto: Yvette Geerts

Naardense Jonna zamelt geld in voor dance4life

NAARDEN - Geld inzamelen voor voorlichtingsprojecten over aids aan leeftijdsgenootjes in Afrika. De Naardense Jonna is een van de duizenden scholieren die deze maand meedoen aan de jaarlijkse scholenactie van dance4life.

Jonna wist dat ze niet veel tijd had door al haar andere activiteiten: ze speelt saxofoon, is lid van Muziekvendel Nardinc, danst bij Jelly Dam Dance en o ja, ze gaat ook nog naar school. Toch vindt ze dat ze, net als al haar klasgenootjes, haar steentje moet bijdragen. Jonna: "Op school kwam iemand van dance4life vertellen wat ze doen en dat ze geld nodig hebben voor voorlichting over aids aan jongeren in Afrika."

Jonna gaat dus geld inzamelen. Haar doel is € 50,-. Dat doet ze onder andere door in de buurt flyers rond te brengen en mensen te vragen om lege flessen of bonnetjes van de lege flessen te bewaren. Die kunnen ze dan bij haar inleveren op 22 november tijdens de open dag van Sporthal de Lunet. Daar mag Jonna van haar dansschool met een standje staan en gaat ze proberen nog wat extra geld in te zamelen met de verkoop van onder andere cakejes en chips. Jonna denkt dat ze juist op die plek grote kans maakt om veel geld in te zamelen. "Mensen en kinderen die daar komen, houden ook van dansen en dance4life maakt gebruik van muziek en dans om jongeren betrokken te krijgen", weet ze te vertellen. Op de site van dance4life is te lezen dat vooral jongeren nog aan de gevolgen van aids overlijden. Het totaal aantal mensen dat overlijdt aan aids is de laatste tien jaar wel gedaald, maar het aantal jongeren blijkt met 50 procent te zijn gestegen. Dat maakte, net als de met aids besmette Keniaanse vrouw die in de klas kwam vertellen, veel indruk op Jonna.