Tussen de potten verf voelen ze zich helemaal thuis.
Tussen de potten verf voelen ze zich helemaal thuis. Foto: Yvette Geerts

'We zijn meer dan leveranciers van
een potje verf'

BUSSUM - Je zou maar een speciaalzaak in verf en glas beginnen en binnen vijf jaar zo uit je voegen barsten dat je de verhuizing naar een groter pand niet meer kunt uitstellen. Het 'overkwam' Robert Schellekens en Herman van der Maarl van De Vestingh Verf & Glas.

Vijf jaar geleden begonnen ze, met een flinke dosis ervaring in de branche, aan hun avontuur. Ze doen er wat lacherig over, maar het is wel degelijk serious business voor deze heren. Dit najaar was de verhuizing naar hun nieuwe pand aan de Huizerweg een feit. Een ruimte zes tot zeven keer zo groot als hun vorige stek. Waarom het hen zo goed gaat? De heren hebben er wel een verklaring voor. "Onze kracht is onze specialisatie (verf, glas en vloeren) en om daarbij te blijven. We doen wat we leuk vinden", vertelt Robert. Binnen die specialisatie zijn ze wel allround en willen ze alle merken in het topsegment kunnen aanbieden. De verf en andere materialen leveren ze zowel aan de particulier die zelf de kwast pakt als aan zo'n 500 schilders en bouwbedrijven. Enthousiast vertellen ze verder. Dat ze vijf dagen per week vanaf 7.00 uur geopend zijn, over hun eigen merk Vestingh verf, het sponsoren van lokale clubs en hoe belangrijk goed advies is. "We nemen echt de tijd voor een uitgebreid advies. We zijn meer dan de leverancier van een potje verf." Wanneer ze de keuze voor een eigen verfmerk uitleggen komt de liefde voor het vak nog sterker naar voren. "We weten exact wat er in zo'n pot zit, van grondstof tot eindproduct." Onlangs hebben ze behang aan hun assortiment toegevoegd en zijn ze dealer geworden van Pure & Original met als paradepaardje het topproduct Marrakech Walls paint.

De ambities en het maken van mooie plannen, het gaat onverminderd door. Al zullen ze niet zo snel naar een nog groter pand verhuizen. Maar nu het concept staat, is de uitbreiding naar andere regio's wel een serieuze optie.