Afbeelding
Foto: Bob Awick

Mantelzorgers verdienen blijk van waardering

Dinsdag 10 november was het de Dag van de Mantelzorg. Mantelzorgers zijn mensen die in hun directe omgeving zorgen voor een zieke, gehandicapte of ouder wordend iemand. Omdat mantelzorgers vaak niet op de voorgrond treden, wordt voor hen als blijk van waardering landelijk deze dag georganiseerd.

Wethouder Gerard Boekhoff bracht een bezoek aan Vernissage waar door Versa aan mantelzorgers verschillende creatieve workshops werden aangeboden.
Hij was blij om deze middag mantelzorgers zélf te kunnen ontmoeten om zijn waardering uit te kunnen spreken. 'De gemeente Bussum, en straks de gemeente Gooise Meren, wil een gemeente zijn die mantelzorgers erkent en waardeert. We willen met elkaar een gemeente vormen waarin iedereen naar eigen mogelijkheden mee kan doen. De hulp en steun van mantelzorgers kan daarbij niet worden gemist. U vormt hierin een belangrijke schakel. U doet uw werk uit liefde voor een naaste, maar dat wil niet zeggen dat het altijd makkelijk is. De gemeente wil van haar kant door ondersteuning van professionele en vrijwilligersorganisaties én van u ervoor zorgen dat u zo goed mogelijk voor een ander, maar ook voor u zelf, kunt blijven zorgen.'

Vraag de blijk van waardering aan
Hebt u iemand die als mantelzorger voor u zorgt? Vraag dan voor hem of haar de blijk van waardering aan. U kunt voor uw mantelzorger jaarlijks eenmaal een vergoeding van in totaal € 150,- of een cadeau ter waarde van € 150,- euro aanvragen. U kunt dit bedrag ook verdelen over twee, drie of maximaal vier mantelzorgers. Hieraan zijn wel voorwaarden verbonden; deze staan in de 'Nadere regeling waardering mantelzorgers 2015'. U kunt de blijk van waardering het hele jaar aanvragen; de aanvraag over 2015 kunt u indienen tot 31 december 2015.
Meer informatie over de blijk van waardering, de regeling en het aanvraagformulier kunt u vinden op www.bussum.nl. Ga naar 'zorg en ondersteuning' en klik door naar 'zorg voor een ander'. Weet u niet zeker of u in aanmerking komt of hebt u vragen over de blijk van waardering, neemt u dan contact op met Wijzer via (035) 692 85 68.