De voorzitter is blij dat het tennispark deze herfst aangepakt wordt.
De voorzitter is blij dat het tennispark deze herfst aangepakt wordt. Foto: Bob Awick

Flinke opknapbeurt tennispark De Meent

BUSSUM - Tennisvereniging De Meent gaat vanaf half november haar tennispark herinrichten en ook komt er mogelijk een nieuwe naam. De herinrichting draagt volgens de club bij aan het vergroten van de veiligheid op het tennispark en moet ook meer bewegingsruimte voor de jeugd geven. Met de aanpassing van de naam moet het Bussumse karakter van de club benadrukt worden.

Nu wordt er te vaak gedacht dat het om een tennisvereniging gaat in de Hilversumse Meent. En de tennisvereniging ligt, sinds haar oprichting in 1942, toch echt op Bussums grondgebied. In het Spiegel om precies te zijn. "Maar die naam is al vergeven", grapt voorzitter Robbert Keijer. De naamswijziging laat nog even op zich wachten, daar moet nog verder over gesproken worden tijdens de ledenvergadering. De verbouwing gaat wel binnenkort van start. Belangrijkste verandering is het opofferen van één tennisbaan voor het vergroten van het terras en het creëren van een minibaan. Ook worden 'gevaarlijke' muurtjes en hoeken rondom het clubhuis aangepast of verwijderd. Om de veiligheid bij de uitgang te vergroten wordt ook het hek aangepast. Hierdoor ontstaat een kleinere doorgang die veiliger is en het in- en uitrennen van kinderen zo veel mogelijk moet voorkomen. De fietsenstalling, nu nog krap behuisd, gaat naar de plek waar nu nog een overdekt oefenplekje is.

Onoverzichtelijke indeling
Keijer: "We krijgen steeds meer jeugd. We zitten nu op zo'n 600 leden, waarvan ongeveer 240 jeugd. Vooral het aantrekken van nieuwe trainers de laatste tijd heeft tot een groei van het aantal jeugdleden geleid. En juist voor kinderen zijn er op het tennispark, door de soms onoverzichtelijke indeling, op verschillende plekken onveilige situaties. We horen helaas van veel ouders met kleine kinderen dat ze niet relaxed op ons park zitten." Dat wordt nu aangepakt, want De Meent is volgens de voorzitter een echte familieclub. "Er zijn nog nooit grote ongelukken gebeurd, vaak gaat het net goed. Maar ik verwacht door de aanpassingen meer ontspanning bij de ouders." Naast aandacht voor de veiligheid wil de club ook meer bewegingsruimte voor de jeugd. Dat gebeurt deels dus door het vergroten van het terras en door het creëren van de minibaan. Ook is er een budget voor meer groen. Keijer: "We willen meer beplanting, het park moet groener worden. Nu is er, ook op het terras, erg veel steen."

Parkeren
Wat niet aangepakt wordt zijn de parkeerplekken. Volgens Keijer kan de club daar niet veel aan veranderen. De overburen, BFC, gaan wel meer parkeerruimte creëren door verplaatsing van het hek aan het begin van de velden. "Maar het blijft ook dan nog behelpen", aldus Keijer, die de hele parkeerproblematiek al vaker op de agenda heeft gezet. Voor de totale renovatie/herinrichting is een bedrag van 70.000 euro begroot dat de club helemaal zelf financiert. Al zouden ze voor de geplande vervanging van het hek aan de buitenkant wel graag een bijdrage van de gemeente willen, geeft Keijer direct toe. "We hebben een mandaat van de leden voor dat bedrag", laat de voorzitter weten.
"Maar," voegt hij toe, "ik verwacht dat we daar onder blijven." Het clubhuis, dat dateert van 1992 en twee jaar geleden al intern werd verbouwd, wordt nu aan de buitenkant wat verfraaid. "Een grondige verbouwing van het clubhuis is nu niet nodig en ook financieel niet verantwoord", aldus Keijer.