CDA'er Pieter Omtzigt komt op woensdag 4 november praten voor Gooise ondernemers.
CDA'er Pieter Omtzigt komt op woensdag 4 november praten voor Gooise ondernemers.

donderdag 29 oktober

Bridgen

In WOC Spieghelwijck, Iepenlaan 354a, wordt gebridged van 10.00 tot 12.00 uur. Iedereen is welkom om te komen spelen.

Verrassingsmaaltijd

Elke donderdag wordt met 'ongewild' voedsel een vegetarische verrassingsmaaltijd gekookt bij Soupurbe in het Jan Ligthartcentrum aan de Brinklaan 36a. In ruil voor meehelpen met koken en/of opruimen kun je gratis mee-eten. Keuken is open vanaf 16.00 uur. Reserveren op www.soupurbe.nl.

Vrijmetselaars

De Naardense vrijmetselaarsloge Jan Amos Comenius houdt om 20.00 uur een informatiebijeenkomst voor mannen die in het toetreden tot de loge geïnteresseerd zijn. Plaats: logegebouw Brediusweg 23a, 1401 AB Bussum.

vrijdag 30 oktober

Meditatieve bijeenkomst

Meditatieve bijeenkomst in de Majellakapel van Rondom Het Licht met als thema: 'Idealen'. Van 19.30 - 20.15 uur.
Locatie: zijzaal van de Majellakapel, Iepenlaan 26, Bussum. Vrijwillige bijdrage is welkom.

Spelletjesmiddag

Spelletjesmiddag op woensdag- en vrijdagmiddag van 14.00 - 16.00 uur. Locatie: De Palmpit, Koekoeklaan 3 Bussum. Kinderen ook welkom. Gratis deelname.

Halloweenfeest Zandzee

Halloweenfeest, waarbij kinderen kunnen zwemmen tijdens een spookachtige aquadisco. Locatie: Sportcentrum De Zandzee. Op vrijdag 30 en zaterdag 31 oktober.

Theesessie

In WOC Spieghelwijck, Iepenlaan 354a, is men welkom van 14.00 tot 16.30 uur bij een theesessie voor een praatje en een spelletje en een glaasje wijn.

Bustocht

Bustocht met wandeling door Gooise Meren van 13.30 – 16.30 uur. Begin- en eindpunt: Sportcentrum De Zandzee, Struikheiweg 14. Opgeven: bustochtgooisemeren@tussenvechteneem.nl. Kosten: 5 euro.

Opening insectenhotel

Wethouder Lia de Ridder komt het insectenhotel aan de Karel Doormanlaan openen. Alle kinderen zijn uitgenodigd om het insectenhotel te komen vullen met takjes, stro, dennenappels, steentjes ed. Een sapje en honinglolly staan klaar. Aanvang 15.00 uur.

Concert

Concert door Trio Rodin in Vivium De Gooise Warande, Mezenlaan 19 Bussum. Van 14.30 uur tot 16.00 uur. De kosten: € 3,- per persoon.

Concert

De Gooise Egerlander Musikanten komen naar De Gooise Warande. Ze zijn gespecialiseerd in Oostenrijkse, Tiroler en Tsjechische muziek. Kosten bedragen 1 strip van de strippenkaart of € 6,- per persoon. Aanvang 19.30 uur.

zaterdag 31 oktober

Expositie

Expositie 'The Loviest Hour' tot 12 december van Natalia Ossef bij Allard Wildenberg Art Projects, Cattenhagestraat 13a, Naarden.

Classical Proms

Concert The Classical Proms m.m.v. Jan Vayne. Aanvang 19.30 uur. Samen met The Bach Orchestra of the Netherlands brengt sopraan Olga Zinovieva onder andere een ode aan Vivaldi en Mozart. Informatie en kaartverkoop: www.pieterjanleusink.nl.

zondag 1 november

Muzikale middag

Muzikale middag in De Palmpit, Koekoeklaan 3, Bussum. Het koor Bellefleur uit Naarden treedt op o.l.v. de Noorse dirigente Gro Rapstad met pianobegeleiding van Karin Bouwmeester. Het repertoire gaat van lichtklassieke en religieuze liederen, Nederlandse en Engelstalige volksliedjes tot musicals. Aanvang 14.30 uur, entree € 4,-.

Galerie Pouloeuff

Viering 5-jarig bestaan Galerie Pouloeuff van 14.00 - 17.00 uur. Met om 15.00 uur een verloting van een kunstwerk van Stefan Bleekrode. Frank Welkenhuysen (bekend van 'Tussen Kunst en Kitsch') is ook aanwezig en maakt de winnaar bekend. Locatie: Turfpoortstraat 36a, Naarden-Vesting.

Bibliotheek open

Op de Bussumse koopzondag is de Centrale Bibliotheek Naarden-Bussum, aan het Wilhelminaplantsoen 18, geopend van 13.00-17.00 uur.

Allerzielenviering

Er wordt weer een Allerzielenviering gehouden op de RK-begraafplaats Sint Vitus in Bussum. Bedoeld om dierbare overledenen te herdenken. Voorganger in deze viering is Pastor M. Sendecki, de muzikale begeleiding wordt verzorgd door het Ceciliakoor uit Naarden. Aanvang 15.00 uur.

maandag 2 november

Yoga

Yoga van 10.15 – 11.30 uur in wijkcentrum Spieghelwijck, Iepenlaan 354a.

Allerzielen

Een muzikale herdenkingsbijeenkomst op de dag van Allerzielen in de Koepelkerk (Mariakerk) in Bussum. Van 19.30 uur tot ongeveer 20.30 uur. Kerk is open vanaf 19.00 uur. De toegang is vrij, na afloop een collecte.

Gesprek over CO2

Gesprek over vermindering CO2-uitstoot met diverse deelnemers. Locatie: Spant! Bussum, aanvang 19.30 uur. Deelname gratis, inschrijven verplicht, via Gerard Verweij, beleidsmedewerker milieu en duurzaamheid van de gemeente Bussum: g.verweij@bussum.nl.

Eetcafé

De Schakel opent de deuren voor een maaltijd geserveerd en bereid door jongeren van de SCAN. Stamppot, fruitdessert, frisdrank, koffie of thee en dat alles voor € 6,-. Opgeven kan op 06-20221013. Aanvang 16.45 uur.

dinsdag 3 november

Naaihulp

Vrijwilligers helpen u op weg met naaiklusjes zoals een broek korter maken of andere problemen. Van 10.00 tot 12.00 uur in het Trefpunt aan de H.A. Lorentzweg 59.

woensdag 4 november

Theemiddag

In WOC Spieghelwijck, Iepenlaan 354a, is van 14.00 tot 16.30 uur een ontspannen en gezellige theemiddag, waarbij men met elkaar kan kaarten, puzzelen en een glaasje drinken.

Open schaakavond

Het Bussums Schaak Genootschap (BSG) houdt een open schaakavond in Café Goesting aan de Kapelstraat. Aanvang 19.30 uur.

Bezoek Pieter Omtzigt

CDA-kamerlid Pieter Omtzigt brengt een bezoek aan Naarden voor alle Gooise ondernemers. Hij zal te gast zijn in Synergism aan de Zwarteweg 10 in Naarden. Op informele wijze zal hij zijn visie geven over de belastinghervormingen. Ondernemers en belangstellenden krijgen de kans om met hem het gesprek aan te gaan en zo indirect een bijdrage te leveren aan het debat in de Tweede Kamer. Aanvang 20.00 uur, aanmelden op mail@lodewijkzweers.com.