Deze herfstvakantie is het Cinekidfestival.
Deze herfstvakantie is het Cinekidfestival.

Filmhuis Bussum

De gemeente Gooise Meren zit vol met leuke winkels, bezienswaardigheden en natuurschoon. Iedere week pikt de redactie en speciaal plekje uit een van de gemeenten om zeker niet te missen. Vandaag: Filmhuis Bussum, waar altijd wel iets te beleven is.

Zo startte afgelopen maandag het drie dagen durende Cinekidfestival. Een selectie van films gericht op kinderen met daarnaast nog allerlei activiteiten. Games, installaties, 3D-puzzels en apps waarmee kinderen zelf aan de slag kunnen. 'Kijken met je handen', noemt Janine Beulink, directeur van Filmhuis Bussum, het.

In de zomer werd er drie weken druk verbouwd, terwijl de filmvoorstellingen gewoon doorgingen. De entree werd verplaatst naar de oorspronkelijke plek, aan de waterkant, er kwam een nieuwe garderobe en ook de kassa kreeg een nieuw plekje. Het is het eerste deel van de verbouwing, laat Beulink weten. Het plan is om volgend jaar voor de zomer te starten met het verbouwen van het café.

Het Filmhuis draait naast een klein clubje vaste medewerkers vooral op vrijwilligers die de techniek, de bar, de kassa en allerlei andere activiteiten voor hun rekening nemen. Het zijn er zo'n 150 in totaal. In Filmhuis Bussum worden natuurlijk vooral films gedraaid, maar het is ook een plek waar je kunt vergaderen en een feestje vieren kan er ook. Met of zonder film.

Recent kreeg het Filmhuis een nieuwe entree.