Chef-kok Wesley runt samen met zijn partner Tessa restaurant Oud Naarden.
Chef-kok Wesley runt samen met zijn partner Tessa restaurant Oud Naarden. Foto: Bob Awick

Oud Naarden: lunch, diner en een kop koffie

NAARDEN - Het voelt als een nieuw avontuur voor de 33-jarige chef-kok Wesley en zijn partner Tessa. Sinds begin oktober runnen ze samen restaurant Oud Naarden, aan de Marktstraat in de Vesting in het voormalige pand van Il Vecchio.

Als leerling-kok startte Wesley bij de Goede Gooier in Blaricum. De korte uitstap die hij ooit maakte naar een restaurant in Amersfoort doet niets af aan zijn verbondenheid met de Goede Gooier. Daar weggaan voelde dan ook dubbel. Maar zelf een restaurant starten speelde altijd wel in zijn achterhoofd. Toen eigenaar Gert van Wijngaarden hem vroeg of hij en Tessa in waren voor een nieuwe uitdaging heeft Wesley er naar eigen zeggen slechts drie nachten over hoeven slapen. "Het was een kans die we nu konden pakken, anders had ik nog zeker wel tien jaar bij de Goede Gooier gebleven", lacht hij.

Citroentaart
De chef-kok heeft wel wat in petto voor de Vesting. Naast diner zijn ze ook geopend voor de lunch en vanaf tien uur kunnen gasten al terecht voor een kop koffie met wat erbij. Dat 'erbij' is een klein understatement, want Wesley heeft een voorliefde voor patisserie. Van een citroentaart maakt hij 'gewoon' een gerecht en ook de appeltaart is verrassend. Maar dat is niet het enige, want Wesley wil eigenlijk het hele jaar door wild op de kaart aanbieden. Sceptici zullen er vast wel zijn, maar het feit dat Van Wijngaarden ook de eigenaar is van de Larense Wildhandel zegt genoeg. Wie vorige week bij Oud Naarden aanschoof kon zich al tegoed doen aan eend.
Wie nu bij Oud Naarden binnenloopt zal zien dat de sfeer niet veel veranderd is. "Daar zijn we eigenlijk nog niet aan toegekomen, zo druk is het tot nu toe geweest." Er staan wel al nieuwe leren stoelen, de tafels zijn prachtig ingedekt en de wanden krijgen binnenkort een nieuw kleurtje. Maar er moet vooral goed en lekker gekookt en gegeten worden en dat met de blik op een lange toekomst in de Vesting. Daar heeft Wesley alle vertrouwen in. Restaurant Oud Naarden is zeven dagen per week vanaf 10.00 uur geopend.