De etalage moest worden dichtgetimmerd.
De etalage moest worden dichtgetimmerd. Foto: Bob Awick

Grote schade aan jeanszaak Denim Plus na kraak

BUSSUM - Grote schade aan de etalage van jeanszaak Denim Plus aan de Nassaulaan. Een groepje van zes mannen probeerde de zaak maandagnacht te bestelen en sloeg de hele etalage kapot. Ze konden later worden gepakt na een lange klopjacht. Een van hen werd beschoten.

De daders sloegen 's nachts met veel herrie het raam in, maar konden vervolgens geen spullen meenemen. Dat kwam door het geavanceerde alarmsysteem van de zaak. Nog voordat de daders het pand konden betreden, spoot het alarmsysteem de zaak vol met mist, waardoor de daders geen hand voor ogen zagen. Ze sloegen meteen op de vlucht.

Klopjacht
Een ware klopjacht op de mannen volgde. De verdachten vluchtten naar Huizen waar ze met hun auto al snel gesignaleerd werden, waarop agenten een achtervolging startten en de mannen even later konden aanhouden. Een van de verdachten raakte gewond aan zijn been nadat een agent op hem schoot. De zes mannen worden nog vastgehouden en verhoord.

De etalage van Denim Plus moest maandagochtend worden dichtgetimmerd. "Het heeft ons 6000 euro aan schade bezorgd", zegt Laurens Leeuwis van de zaak. "Het was even wat rompslomp, maar we hebben maandag de deuren weer geopend. De schade hopen we op de daders te verhalen."