FC Weesp had moeite met NVC.
FC Weesp had moeite met NVC. Foto: Bob Awick

NVC en FC Weesp delen punten

NAARDEN - Even leek NVC afgelopen weekend tegen streekgenoot FC Weesp af te stevenen op een langgewenste zege, maar toch heeft de Naardense tweedeklasser 'slechts' één punt gepakt. De streekderby tussen de twee ploegen eindigde in 2-2.

NVC startte sterker dan FC Weesp. De Naarders waren het meest aan de bal en kregen al snel enkele kansen. FC Weesp kon daar wel gevaar tegenover zetten, vooral met enkele scherpe counters. FC Weesp kon op voorsprong komen. De vaste penaltynemer van de Weespers, Wouter Spanjerberg, schoot vanaf elf meter raak. NVC probeerde de schade ongedaan te maken, maar moest toch met een achterstand de rust in.

Na de rust bleef NVC druk zetten op de achterhoede van FC Weesp. Na net wat meer dan een uur voetballen kregen de Naarders loon naar werken: Ibrahim el Ahmadi maakte de achterstand voor de Naarders ongedaan. Sterker nog: op het laatste moment kon de NVC-speler ook nog een tweede goal voor zijn ploeg maken, waarmee NVC leek af te stevenen op de zege. FC Weesp kon toch nog een punt pakken door een laat doelpunt van Niels Irik.

NVC en FC Weesp komen met het punt geen steek verder. De twee teams staan na afgelopen weekend samen op de elfde en twaalfde plaats van het klassement en hebben evenveel punten. NVC heeft echter een beter doelsaldo.

Zaterdagelftal NVC komt tekort
Weer een nederlaag voor het zaterdagelftal van NVC. De afgelopen jaar naar de derde klasse gepromoveerde Naarders konden geen potten breken tegen streekgenoot Altius en verloren het duel met 1-3.

NVC moest toestaan dat de tegenstander veel druk zette. Met veel aanvallen kwamen er al snel kansen voor de ploeg en keek NVC vroeg in de wedstrijd tegen een achterstand aan.

Slechte week zaterdag NVC: nederlaag en puntenstraf

Met een benutte strafschop deed NVC nog even wat terug, maar het was onvoldoende. Zelfs tegen een ondertal, toen Altius een rode kaart kreeg, bleek NVC tekort te komen.

Het was hoe dan ook geen goede week voor de zaterdag van NVC. Afgelopen week werd bekend dat de Naarders een straf van 3 punten hebben gekregen van voetbalbond KNVB. Dat heeft te maken met het gestaakte eerste duel van het jaar tegen NITA.

De Naarders staan, mede door de strafpunten, na afgelopen weekend zonder punten laatste.

FC Weesp komt nog knap terug.