Bloeiende heide en mooie vergezichten.
Bloeiende heide en mooie vergezichten. Foto: Bob Awick

Paviljoen Heidezicht

De gemeente Gooise Meren zit vol met leuke winkels, bezienswaardigheden en natuurschoon. Iedere week pikt de redactie een speciaal plekje uit een van de gemeenten om zeker niet te missen. Vandaag: Paviljoen Heidezicht, aan de rand van de Bussumse Heide. Restaurant en speeltuin in één.

Paviljoen Heidezicht biedt eigenlijk voor ieder seizoen en voor iedereen wat wils. Als vertrekpunt voor een yogales, een mooie fietstocht of een stevige wandeling. Ook honden kunnen er in de omgeving naar hartenlust rondrennen. En wie alleen wil genieten van het uitzicht of het zonnetje gaat lekker op een bankje zitten met een kop koffie, thee of wat te eten. Sinds Heidezicht in de zomer van 2012 haar deuren opende is het een plek die erg in trek is bij ouders met kinderen. Onder meer vanwege de ruime opzet, de aandacht voor veiligheid van kinderen en de relaxte sfeer. De speeltuin is ingericht met veel verschillende (houten) speeltoestellen, van avontuurlijke kabelbaan tot een grote schommel voor de allerkleinsten. Ook zie je er steeds meer mensen die met hun laptop aan een tafel gaan zitten of op dit rustieke plekje een zakelijke afspraak plannen. Aan de voorzijde kun je, ook na sluiting, genieten van een prachtige zonsondergang. Het restaurant heeft een uitgebreide keuken.
De toegang tot de speeltuin is gratis. Speeltuin en restaurant zijn zeven dagen per week geopend, tussen 10.00 en 19.00 uur.

Paviljoen Heidezicht publiekstrekker voor hele regio