Dorpsmanager Ellen van Vossen neemt de raadsleden mee.
Dorpsmanager Ellen van Vossen neemt de raadsleden mee. Foto: Sjoerd Stoop

Raadsleden brengen werkbezoek aan centrum

BUSSUM - Het centrum van Bussum beter te leren kennen, weten wat er goed gaat, wat er nog beter kan en wat er leeft onder ondernemers. Een groep raadsleden heeft afgelopen week een werkbezoek gebracht aan het centrum.

De raadsleden kregen een rondje centrum voorgeschoteld door dorpsmanager Ellen van Vossen van Pro Bussum. Er werd onder meer gewandeld door de Nassaulaan en de Kapelstraat, maar ook langs de randen van het centrum.

Van Vossen: "We hebben gekeken naar wat er allemaal speelt. We hebben gewandeld langs voorbeelden van hoe het centrum verandert en verbetert, zoals verbouwde panden aan onder meer de Havenstraat. Maar we hebben ook gekeken naar wat er beter kan. Het gaat dan om het aanpakken van leegstand, het aangenamer maken van de openbare ruimte, en het centrum en de aanloopstraten beter met elkaar verbinden. Dat zou ervoor moeten zorgen dat er meer bezoekers naar Bussum komen."

Van Vossen noemt het werkbezoek aan het centrum 'vruchtbaar'. Ze hoopt dat bepaalde knelpunten door de raadsleden opgepakt gaan worden.